Kandidati i glazbenici / Predsjednica nagradila 'Prljavce': Škoro će si sam pjevati, Milanoviću glazba nije opcija

Predsjednica je slavnom rock bendu Prljavo kazalište u utorak dodijelila priznanje za 40-godišnji rad

15.10.2019.
22:00
VOYO logo

Prljavo kazalište, jedan od najvećih hrvatskih rock bendova, slavi 30 godina od kultnog koncerta 1989. na Trgu. Ta ih je obljetnica dovela i do Pantovčaka - i priznanja za dugogodišnji rad koje im je uručila predsjednica Republike. Je li pao i dogovor o glazbenoj pratnji u predsjedničkoj kampanji? 

''Ovo je priznanje rock'n'rollu''

Legendarni koncert na Trgu zauvijek je upisan u hrvatsku povijest, a 30 godina poslije Prljavo kazalište je na Pantovčaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi rockeri uvijek smo bili dislocirani, tražili smo svoje mjesto pod suncem i nikad nismo našli svoj status koji smo objektivno, koji smo u emocijama ljudi imali. Tako da je ovo i priznanje rock'n'rollu i nama kao rock bendu'', rekao je pjevač Mladen Bodalec.

Bodalec je mislio na - Povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos u promicanju domoljublja - i ugleda rock glazbe, koju im je uručila predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U tih 4 desetljeća s vama je rastao i stasao velik broj mladih pa tako i ja, koji su vjerovali da je sve 'lako kad si mlad''', izjavila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

O politici, kažu, nisu razgovarali. Iako su prije Prljavci pjevali u predizbornim kampanjama Milanu Bandiću i HDZ-u, s predsjednicom, barem što se ovog mandata tiče, nisu ništa dogovarali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne, nije o tome bilo govora. Ja sam prošli put kada su bili izbori pjevao u njezinom izbornom stožeru tako da je sve moguće'', rekao je Bodalec. 

Škoro će sam pjevati

Glazba kao segment predsjedničke kampanje Zoranu Milanoviću i nije opcija.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Već nekoliko kampanja nismo imali angažirane pjevače, sad ih sigurno neću imati. Ne zato što nemamo novca nego zato što je to pogrešno. To je orijentalni vašar od politike, to se ne radi'', smatra Zoran Milanović.

Ni Miroslav Škoro ne planira angažirati druge kolege, a ako dođe do toga, uvijek može sam zapjevati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U peripetijama političkih igara jedno je sigurno: Prljavo kazalište bez obzira na predsjedničku kampanju i dalje ima status legendi.

''Znaš kaj, to ti je bio uvijek neki naš slogan: 'Dok imamo, dat ćemo, kad nemamo, plakat ćemo' tak ti je to'', zaključio je Jasenko Houra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kako je i bilo prije tri desetljeća...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo