grabar-kitarović u slavoniji / Predsjednica izmijestila Ured u Požegu: 'Moramo oživjeti Slavoniju i drago mi je da Vlada ima ambiciozan plan'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

'Cilj mi je izmijestiti Ured u sve županije, a poruka je da nema drugorazrednog dijela Hrvatske', kaže predsjednica

28.2.2017.
9:51
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

POŽEGA - Svečano je otvoren privremeni Ured predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u zgradi Požeško-slavonske županije u Požegi.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević izrazio je dobrodošlicu predsjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izmijestila Ured u Požegu

Image

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izmijestila Ured u Požegu

"Vaš dolazak je podstrek, nova nada. Slavonija nije prostor gdje se treba ratovati, Slavonija je prostor gdje se treba svatovati. Veselim se svemu što nam slijedi u iduća četiri dana", rekao je Tomašević.

Potom se obratila Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina, dobili smo rat za Hrvatsku, ali još sve bitke nisu dobivene, pogotovo za demografiju. Cilj mi je izmijestiti Ured u sve županije, a poruka je da nema drugorazrednog dijela Hrvatske. Ovdje je bjesnio rat. Ovdje u Pakracu na sutrašni dan je započeo Domovinski rat i to ćemo obilježiti", najavila je predsjednica i nastavila:

"Moramo oživjeti Slavoniju, kraj koji je toliko doprinio našoj samostalnosti. Drago mi je da Vlada ima ambiciozan plan za razvoj Slavonije. Ovim posjetom želim potaknuti cijelu Hrvatsku da se fokusira na ovaj dio zemlje u ovih nekoliko dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnula se i na demografske probleme s kojima se Slavonija suočava.

"Gospodarska politika mora biti i u funkciji demografije, a ne samo profita. Pogotovo onog koji se izlijeva iz Hrvatske", poručila je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi radni sastanak predsjednice Grabar Kitarović u Požeštini

Prvi radni sastanak predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u utorak u Požeško-slavonskoj županiji bio je s čelnicima lokalne uprave i samouprave o problemima, ali i razvojnim mogućnostima te županije. 

"Razgovarali smo o problemima koji tište Požeško-slavonsku županiju, ali i o razvojnim mogućnostima", rekla je Grabar Kitarović te dodala da su nezaposlenost od 18,2 posto i plaća 17 posto niža od hrvatskog prosjeka jasni pokazatelji trenutnog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni čelnici ipak su bili optimistični i vide brojne mogućnost za razvoj Požeštine kroz bolje prometno povezivanje i korištenje novca EU fondova.

"Jedan od preduvjeta je i prometno povezivanje požeškog kraja autocestom te učinkovitije korištenje novca iz europskih fondova. Zahvaljujemo predsjednici na razumijevanju i vjerujemo da njena potpora neće izostati. Dobrom privatizacijom i novim gospodarskim aktivnostima imamo sigurnu budućnost", rekao je Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo