Predsjednica Grabar-Kitarović doputovala u Sarajevo: počeli prvi sastanci

Image

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u srijedu u službeni posjet Bosni i Hercegovini gdje će boraviti do petka

17.1.2018.
10:20
VOYO logo

Predsjednicu Grabar-Kitarović po dolasku u sarajevsku zračnu luku dočekao je zamjenik ministra vanjskih psolova BiH Josip Brkić te predstavnici različitih razina vlasti a potom joj je priređen svečani doček pred sjedištem Predsjedništva BiH gdje ju je pozdravio predsjedatelj Dragan Čović dok su joj državne počasti odali pripadnici svečane postrojbe bosanskohercegovačkih oružanih snaga.

Image

Predsjednica Grabar-Kitarović doputovala u Sarajevo

Image

Predsjednica Grabar-Kitarović doputovala u Sarajevo

Nakon intoniranja državnih himni i protokolarnog pozdrava s predstavnicima tijela vlasti u BiH hrvatska je predsjednica započela službene razgovore s članovima Predsjedništva BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dana ona će razgovarati i s članovima kolegija Zastupničkog i Doma naroda parlamenta BiH te s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Nakon toga predsjednica Grabar-Kitarović odvojeno će se sastati i s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Valentinom Inzkom a na kraju će uslijediti susret s predstavnicama udruge majki Srebrenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manja skupina prosvjednika okupila se u srijedu pred hrvatskim veleposlanstvom u Sarajevu u povodu posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako bi iskazali nezadovoljstvo politikom Hrvatske prema Bosni i Hercegovini.

U prosvjedu koji je ranije najavila udruga Bošnjački pokret za ravnopravnost sudjelovalo je desetak osoba koje su nosile plakate s porukama protiv "tuđmanizacije BiH" te zahtjevima da hrvatska predsjednica iskaže poštovanje prema "žrtvama agresije na BiH".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od sudionika nosili su i plakate s fotografijama pokojnog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na kojima je pisalo kako je on zločinac. Prosvjed je predvodio predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost Sejfudin Tokić no to okupljanje nije privuklo veću pozornost prolaznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo