odlazak 'preko bare' /

Predsjednica će dio puta u SAD platiti sama: Posjetit će kćer Katarinu na Harvardu

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Davor Javorovic/PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović boravit će u SAD-u od 19. do 28. rujna

17.9.2019.
12:00
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović obavijestila je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da će tijekom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama dio putovanja provesti privatno.

"Želim Vas izvijestiti da ću boraviti u Sjedinjenim Američkim Državama u razdoblju od 19. do 28. rujna 2019. godine. Službeni dio posjeta Sjedinjenim Američkim Državama završava 26. rujna 2019. te ću 26. i 27. rujna 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti privatno", stoji u dopisu od 9. rujna koji je predsjednica poslala Povjerenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve troškove prijevoza i smještaja, kao i sve ostale troškove u vrijeme privatnog boravka, osobno ću podmiriti. Dakle, trošak boravka nastao u tom razdoblju (dana 26. i 27. rujna 2019.) neće teretiti sredstva državnog proračuna Republike Hrvatske, niti će mi se isplatiti dnevnica za te dane", navela je predsjednica RH.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlazi u četvrtak na Generalnu skupštinu UN-a u SAD, a mediji navode da će privatni dio putovanja iskoristiti da posjeti kćer koja studira na Harvardu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo