zoran milanović u ogulinu /

'Predsjednica bira loše društvo i ispražnjena je od sadržaja, a Plenkoviću ću biti najbolji prijatelj'

"Uvijek se od mene očekivala uloga favorita, ali to je ponekad teško u zemlji kao što je Hrvatska", rekao je Milanović

14.9.2019.
14:15
VOYO logo

Zoran Milanović posjetio je Ogulin povodom proslave dana grada i otkrivanja spomen-ploče generalu Petru Stipetiću, a tom je prilikom odgovarao i na brojna novinarska pitanja. 

O Mostovoj podršci za Miroslava Škoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam nikada Most komentirao. Dogovorio sam Vladu s gospodinom Petrovom, ali onda je u kombinaciji s Kolindom Grabar-Kitarović odigrao njihovu igru i dobili smo Tima Oreškovića. Njihovo pravo. Želim im sve najbolje, njihovo je pravo da podrže Miroslava Škoru. Dugo su čekali."

S kim bi debatirao u kampanji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na predsjedničkim izborima želim debatu s kandidatima, ali nje nema. Predsjednica je ispražnjena od svakog sadržaja - nije ispražnjena jer da bi bila ispražnjena, prije je morala nešto sadržavati - nema nikakvog sadržaja, svojstava, nema integriteta, bira loše društvo, bilo za sebe, bilo za Hrvatsku. Vrijeme je da se to prekine. Volio bih debatu prije službenog početka kampanje. Nakon službenog početka, televizije mooraju zvati svakoga tko je prikupio potpise, ali ja bih se rado susreo - nije to nikakvo momačko nadmetanje - s aktualnom predsjednicom da ona mene pita neke stvari. Evo ja nju neću ništa. Ali neće se to dogoditi, to će biti bežanija do zadnjeg trenutka."

Zašto spominje samo aktualnu predsjednicu, ali ne i Miroslav Škoru?

"Škoru ne spominjem, on nije bio predsjednik. Bio je HDZ-ovac, generalni konzul, saborski zastupnik, kandidat za gradonačelnika Osijeka, onda je pjevao, bavio se akademskim radom, kažu - to je to, zašto bih ga spominjao. Nek igra svoju igru. Skupit će potpise, vjerujem."

O poziciji predsjednika 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ću najbolji prijatelj Andreja Plenkovića dok bude premijer. To ne mislim ironično. To je dužnost predsjednika. Današnja predsjednica, s obzirom da je lišena svih svojstava, perfidna je i prema HDZ-u, stranci bez koje bi bila Sanaderova tajnica. Ne bi bila ni to, jer bi i za to morala ući u HDZ. HDZ je najveći problem. To je stranka koja drži Hrvatsku u talačkoj krizi. Naš premijer se bavi strankom. Ne bavi se poreznom reformom, nema porezne reforme - to je prčkanje po poreznom sustavu. Ali to ti je posao, prijatelju. Nije ti posao da obilaziš HDZ. To ti je usputni posao."

O porukama iz predkampanje poput one da SDSS treba zabraniti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni mogu tražiti što god žele. Nema zabrane stranaka u Hrvatskoj. Ovo je igra prijestolja. Radi se o borbi za prijestoolje u HDZ-u. To je glavna nagrada. Glavna nagrada bi trebala biti predsjednički izbori i dužnost predsjednika. Za to se borim, za to se nudim hrvatskoj zemlji, narodu, građanima. Igre u HDZ-u me ne zanimaju, mada ne možete od njih pobjeći. Jer se prelijevaju, jer se zrcale na cijelu Hrvatsku. Sad su kao izbori pa treba malo Srbina napucavati."

Kako bi se postavio prema HVIDRA-i s obzirom na iskustva sa 'šatorašima'?

"Što se bijeli u gori zelenoj - uvijek je neki šator. Sad će netko drugi možda prošetati kroz taj šator, ili su već šetali. Plenković recimo. U Hrvatskoj u kojoj ću ja biti predsjednik to će se događati puno manje zato što vlast to neće poticati. Prvo poticati, a onda okretati glavu od toga - to radi Kolinda Grabar-Kitarović već pet godina. To je trag posut nečovještvom, što bi rekli neki pjesnici koji nisu hrvatski, ali su to preuzimali neki drugi hrvatski pjesnici."

O Petru Stipetiću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To je politička poruka, jer Petar Stipetić i Ante Gotovina su naši najznačajniji, strateški zapovjednici u oslobodilačkoj akciji Oluja i baš su trebali biti ovdje, pametnijeg posla ne mogu imati i to nije lijepo“, rekao je Milanović i podsjetio da je Petar Stipetić umro prije nešto više od godinu dana, a ovo je prvi trg u Hrvatskoj koji nosi njegovo ime, i to u njegovom rodnom gradu. Dodao je da na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti na Mirogoju na grobu Petra Stipetića nije vidio vijenac, „što znači da se ministar branitelja nije pojavio“.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo