'Mene veseli' /

Predsjednica: 'Dobro je da se u Split vraća reprezentacija, konačna odluka je na Hajduku i gradu''

Predsjednica smatra kako je Hrvatskoj potrebno više sportskih igrališta

12.6.2019.
18:41
VOYO logo

U srijedu se prvi put održava humanitarni sportski događaj Gem Set Hrvatska, u organizaciji Zaklade Marin Čilić, na kojem će 24-ero poznatih hrvatskih sportašica i sportaša igrati teniski turnir i prikupljati novac za gradnju multifunkcionalnoga sportskog igrališta u Osnovnoj školi u Tordincima u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Na manifestaciju je došla i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kakva je u tenisu, predsjednica je odgovorila: "Jako dobra".

"Igrala sam kad sam bila mlada, sada zbog ramena ne smijem igrati tenis. Kad bih i htjela, ne mogu. Nažalost. Volim tenis, pratim tenis, znate da sam bila na finalu Davis Cupa", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako je Hrvatskoj potrebno više igrališta, ne samo kako bi se razvijali talenti nego da se djeci pruži prilika da se bave sportom.

Smatra da bi i država trebala više sudjelovati, barem u organizacijskom smislu.

"Bavljenje sportom često ovisi o dobroj volji djedova, baka, očeva, trenera, onih koji djecu mogu voziti na sportsku aktivnost. Svakako se može više napraviti", rekla je predsjednica.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolinda Grabar-Kitarović osvrnula se i na povratak hrvatske nogometne reprezentacije u Split, na Poljud. Naime, Izvršni odbor Hrvatskoga nogometnog saveza jednoglasno je donio odluku da će utakmica za europske kvalifikacija između Hrvatske i Mađarske biti odigrana u Splitu.

"To je apsolutno dobro. Zadovoljna sam, drago mi je. Ne znam detalje, nisam se bavila time pa ne mogu komentirati. Mene veseli, sada je na Hajduku i Splitu da napokon odluče", rekla je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo