moli se na očuvanje njihovog zdravlja / Pravobraniteljica upozorila: 'Među izbjeglicama su i djeca s teškoćama u razvoju'

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Posebno moli da se u planiranim aktivnostima prihvata i zbrinjavanja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom očuva njihovo zdravlje, dostojanstvo i obiteljska povezanost

19.9.2015.
16:32
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom upozorila je u subotu da među izbjeglicama ima i djece s teškoćama u razvoju i odraslih s invaliditetom te apelirala da se prepoznaju njihove specifične potrebe i pruži im se odgovarajuća zaštita.

"Posebno apeliram na djelatnike i volontere Crvenog križa, zdravstvene i policijske djelatnike da ih pravovremeno identificiraju i prepoznaju njihove specifične potrebe kako bi im se osigurala odgovarajuća zaštita, prijevoz i opskrba ortopedskim pomagalima i ostalim potrepštinama. U slučaju potrebe privremenog ili duljeg zbrinjavanja molimo da se posebno vodi briga da se osobe s invaliditetom ne odvajaju od članova svojih obitelji te da smještajni kapaciteti budu pristupačni", pozvala je pravobraniteljica Anka Slonjšak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno moli da se u planiranim aktivnostima prihvata i zbrinjavanja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom očuva njihovo zdravlje, dostojanstvo i obiteljska povezanost.

U pogledu pitanja koja se odnose na način zbrinjavanja te zadovoljavanja specifičnih potreba koje proizlaze iz invaliditeta, Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom stoji na raspolaganju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo