Predstavio rad / Pravnik koji je skupini Borg rekao ne: 'Nagodba i stečajni plan su jedan te isti instrument'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Profesor Petar Miladin za zagrebačkog Pravnog fakulteta u objavljenim je mailovima upozoravao na dvojbene odredbe lex Agrokora

20.5.2018.
14:31
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Skupina Borg, koja je prema objavljenim mailovima portala Index, pisala lex Agrokor tijekom tog je procesa konzultirala profesora trgovačkog prava Petra Miladina, koji je upozorio na moguću neustavnost zakona.

Miladin je u četvrtak na tradicionalnom proljetnom 56. susretu pravnika, pred 250 pravnika i odvjetnika, predstavio rad "Stečajni plan i nagodba u postupku izvanredne uprave". Koaturo članka je profesor Hrvoje Markovinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi za Jutarnji list Miladin između redaka tvrdi da je nagodba vjerovnika u postupku izvanredne uprave vjerodostojan instrument u insolventnom postupku te može u dovoljnoj mjeri štititi prava vjerovnika.

"Nagodba po Zakonu o postupku izvanredne uprave i stečajni plan su jedni te isti instrument. Nagodba se treba stoga tumačiti po pravilima koja vrijede za stečajni plan. Postupak stečajnog plana privatiziraju vjerovnici dužnika", izjavio je za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo