nije malo / Otkriveno koliko će koštati doček Vatrenih, ali i koliko je država odriješila vreću

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Sredstva će se osigurati preraspodjelom sredstava u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske

17.12.2022.
13:54
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Doček Vatrenih u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza koštat će, procjenjuje se, dva milijuna kuna, a Vlada RH donijela je odluku kako će sufinancirati pola iznosa, odnosno milijun kuna.

Sredstva će se osigurati preraspodjelom sredstava u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske, na proračunskim pozicijama Ministarstva turizma i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjetsko nogometno prvenstvo je jedan od najvećih sportskih događaja u svijetu koji značajno doprinosi promociji Republike Hrvatske kao i njenoj afirmaciji na globalnoj razini. Svjetsko nogometno prvenstvo održava se od 20. studenoga 2022. godine do 18. prosinca 2022. godine u Kataru, a utakmice se odigravaju na osam stadiona u pet gradova.

Image
mup u akciji /

Doček Vatrenih utjecat će na promet, građanima izdana jasna pravila. Bit će kaos

Image
mup u akciji /

Doček Vatrenih utjecat će na promet, građanima izdana jasna pravila. Bit će kaos

Na navedenom natjecanju sudjeluje 32 nogometne ekipe iz cijelog svijeta, što govori o izuzetno snažnoj konkurenciji tijekom turnira na ovogodišnjem svjetskom nogometnom prvenstvu. Prosječna gledanost pojedine utakmice uživo iznosi više od 52.000 gledatelja po utakmici, što govori o nogometu kao mediju koji privlači široke mase i generira značajne ekonomske učinke", navodi Vlada u obrazloženju odluke o sufinanciranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, naši reprezentativci, su po drugi puta za redom ušli među četiri najbolje reprezentacije svijeta, i time osigurale borbu za brončanu medalju.

"Poznato je kako je sport važan za promociju Republike Hrvatske, a sportaši najbolji promotori sportskih vrijednosti i Hrvatske svijetu. Stoga će Hrvatski nogometni savez organizirati doček Hrvatske nogometne reprezentacije 18. prosinca 2022. godine u Zagrebu, kako bi na najbolji mogući način zahvalili hrvatskim reprezentativcima na ovom sjajnom sportskom uspjehu i predstavljanju Republike Hrvatske u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, organizaciju dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije prenijet će brojni mediji, što je značajna promocija Hrvatske, njezinih ljepota i turizma u svijetu", stoji u obrazloženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo