mup u akciji / Doček Vatrenih utjecat će na promet, građanima izdana jasna pravila. Bit će kaos

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Policija će, sukladno svojim zakonskim ovlastima, audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta

17.12.2022.
10:37
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Povodom povratka hrvatske nogometne reprezentacije na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, u nedjelju, 18. prosinca organizira se svečani doček Vatrenih uz prigodni program, objavio je MUP koji ističe kako će sam zabavno-sportski program koji je planiran za 16 sati svakako stvarati probleme u prometu.

Kažu kako se dolazak zrakoplova s igračima i stručnim stožerom Hrvatske nogometne reprezentacije očekuje u 17:10, daljnji polazak prema Trgu bana Josipa Jelačića oko 17:30, a dolazak na Trg između 18:30 i 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet se tada odvija u redovnom režimu uz povremene kratkotrajne prekide zbog prioritetnog prolaska vozila s hrvatskom nogometnom reprezentacijom i članovima stručnog stožera i to sljedećom trasom: Zračna luka „Franjo Tuđman“ – Fizirova – Zagrebačka – Čvor Buzin – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Ulica Hrvatske Bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Duž cijele trase kretanja kolona vozila se kreće uz pratnju službenih policijskih vozila i pratnju policijskih motorista, uz zračnu potporu Zrakoplovne jedinice policije, kažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shodno tome, dodaju, od 15 do 23 sata tog dana u zoni središta Zagreba – Trg bana Josipa Jelačića - zabranjeno je korištenje dronova za snimanje iz zraka!

Image
PITALI SMO VAS /

Vatreni stižu za vikend, no neće sve biti spektakularno kao 2018.? Većina Hrvata neće na doček?

Image
PITALI SMO VAS /

Vatreni stižu za vikend, no neće sve biti spektakularno kao 2018.? Većina Hrvata neće na doček?

Također, izdali su i nekoliko savjeta koji uključuju izbjegavanje penjanja na krovišta okolnih zgrada, stupove javne rasvjete, prometnu signalizaciju i semafore, reklame i slične uređaje. Podsjećaju naime da postoji povećana opasnost od padova s visine zbog zimskih vremenskih uvjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mole građane i da se suzdrže od upotrebe pirotehnike, da postupaju po uputama nadležnih službi, da postoji velika mogućnost prisustva vrlo male djece, trudnica te starijih osoba s otežanim kretanjem i kronični bolesnici.

Podsjećaju naime da u velikim masama ljudi kakve se očekuju prilikom programa na središnjem zagrebačkom trgu, uz niske temperature, postoji povećana mogućnost ozljeđivanja i nepotrebnog ugrožavanja zdravlja ranjivih skupina naših sugrađana, posebice vrlo male djece, trudnica te starijih osoba s otežanim kretanjem i kroničnih bolesnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njima svima pak preporučuju da hrvatsku reprezentaciju dočekaju na lokacijama duž trase kretanja, bliže domovima, a ne na središnjem trgu gdje dijelovima trase koja je manje opterećena kao što je Savska cesta, tvrde.

U konačnici, svima preporučuju da se toplo obuku, da uz sebe imaju osobne isprave, da izbjegavaju konzumaciju alkohola te da koriste javni prijevoz i dislocirana velika parkirališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija će, sukladno svojim zakonskim ovlastima, audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta, zaključili su i objavili slike trase koje možete pogledati ovdje!

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo