vozio srbijanskog političara / Poznati detalji zaustavljanja automobila srpske Vlade: Vozač iz nepoznatih razloga gušio promet

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatski policajci su, prema tvrdnjama jednog od četvorice putnika u Audiju, rekli vozaču da je njihovo vozilo praćeno od samog prelaska granice

12.10.2018.
19:52
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska policija jučer ujutro zaustavila vozilo vlade Srbije u kojem se nalazio predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regiji Miodrag Linta, a nakon zadržavanja je vozaču naplaćena kazna od 40 eura. 

Desetak minuta vožnje lijevim pretjecajnim trakom po autocesti nadomak Slavonskog Broda bilo je dovoljno da policijski presretač snimi luksuzni Audi beogradskih tablica prepun srbijanskih političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vozilu vlade Srbije bile su četiri osobe, a među njima i Linta, srbijanski političar poznat po oštrim stavovima o Hrvatskoj, sličnim sadašnjem ministra obrane Aleksandru Vulinu. Prema navodima očevidaca za Jutarnji list, vozač je, iz samo njemu znanih razloga, svojom vožnjom smanjio protočnost po autocesti pa su ga druga vozila nedopušteno pretjecala s njegove desne strane.

Vozilo praćeno od prelaska granice

Hrvatski policajci su, prema tvrdnjama jednog od četvorice putnika u Audiju, rekli vozaču da je njihovo vozilo praćeno od samog prelaska granice te je zato uočeno da se dulje vrijeme kretalo po pretjecajnoj traci. Linta je bio na putu za Donje Rujane nadomak Livna kako bi u subotu nazočio posvećenju hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega, postavlja se pitanje zašto je službeno vozilo srpske vlade nije najavilo svoj prolazak kroz Hrvatsku jer bi u tom slučaju moglo dobiti i pratnju te ne bi došlo do ovakve neugodne situacije po vozača i izaslanstvo, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo