Vatra prešla preko kombija, iskočili u zadnji tren

U požaru kod Vodica, koji je buknuo u utorak malo prije podneva, ozlijeđena su dva vatrogasca. Vatra je u jednom trenutku doslovno prešla preko vatrogasnog kombija.

10.7.2012.
16:17
VOYO logo

U šumskom požaru u zaleđu Vodica dva su vatrogasca lakše ozlijeđena.

"Riječ je o opeklinama i gutanju dima i, na sreću, o lakšim ozljedama", rekao je zapovjednik JVP-a Šibenik Darko Dukić. Vatrena fronta bila je duža od kilometra, a u poslijepodnevnim satima vatra je u jednom trenutku doslovno prešla preko vatrogasnog kombija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vatrogasci su doslovno iskočili iz vozila", rekao je Dukić. Vatrogasno vozilo u potpunosti je izgorjelo.

Požari i u Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji

Zadarski vatrogasci su pak u 13 sati primili dojavu o požaru u miniranom području u Budaku. Gori hrastova šuma, na terenu su pripadnici DVD-a Stankovci, a u pomoć su im upućena dva zračna traktora. Požar gasi 85 vatrogasaca s 26 vozila te dva zračna traktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo pet minuta poslije 13 sati primljena je i dojava o požaru u Ostrovici gdje u blizini kuća gori hrastova šuma. Poslijepodne je buknuo požar i u Banjevcima u miniranom području.

Gori i na području Splitsko-dalmatinske županije. Prvo je buknuo požar na otvorenom prostoru pokraj Sinja, u Radošićima, no taj je požar stavljen pod nadzor pa su dva zračna traktora i helikopter za gašenje poslani na požar u predjelu Bitelići, također kod Sinja. Dojavu o tom požaru vatrogasci su primili u 15.16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo