višemilijunska šteta / Požar i eksploziju u silosu pilane u Velikom Bukovcu izavala iskra

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Eksplozija i požar u pilani u Velikom Bukovcu dogodili su se u četvrtak poslijepodne, a lakše je bio ozlijeđen 45-godišnji radnik

24.5.2022.
12:46
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Uzrok prošlotjedne eksplozije i požara silosa pilane u Velikom Bukovcu je iskra koja je najvjerojatnije nastala kontaktom metala s turbinom ventilatora, priopćili su u utorak iz Policijske uprave varaždinske.

"Do eksplozije i požara u silosu piljevine došlo je kao posljedica zapaljenja eksplozivne smjese drvene prašine i zraka mehaničkom iskrom koja je najvjerojatnije nastala kontaktom odlomljenog fragmenta metala s turbinom ventilatora", izvijestila je varaždinska policija nakon očevida koji su proveli u suradnji s Centrom za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija dodaje da se nastala materijalna šteta procjenjuje na nekoliko milijuna kuna.

Eksplozija i požar u pilani u Velikom Bukovcu dogodili su se u četvrtak poslijepodne. Lakše je bio ozlijeđen 45-godišnji radnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik općine Franjo Vrbanić tada je kazao da požar za općinu znači nove probleme jer je riječ o tvrtki koja zapošljava mnogo ljudi s tog područja. Podsjetio je i da se veliki požar na toj lokaciji dogodio i prije osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo