POZADINA UBOJSTVA PROFESORA U VARAŽDINU /

'Oni su znali da je izgubio svijest, ali ne i kakve su posljedice potom nastupile'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Osumnjičeni su jučer saslušani na Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te im je određen jednomjesečni istražni pritvor

1.6.2021.
20:01
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Premlaćivanje mladog profesora Gospodarske škole u Varaždinu, Nine Čengića šokiralo je Hrvatsku. Varaždinski profesor preminuo je zbog težine ozljeda, a za njegovu su smrt osumnjičene četiri osobe - jedna žena i trojica muškarca. Kod osumnjičene 24-godišnjakinje pronađen je pištolj te gotovo 300 komada streljiva različitog kalibra.

Ubijeni profesor predavao je logiku i etiku, no u načinu na koji je on ubijen nema ni jednog ni drugog. Zato je na engleskom jeziku, kojeg je također predavao, na klubu napisano - ubojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NASMRT SU GA PREBILI LOKOTOM ZA BICIKL I PALICOM? /

Četvero mladih privedeno zbog ubojstva profesora u Varaždinu

Image
NASMRT SU GA PREBILI LOKOTOM ZA BICIKL I PALICOM? /

Četvero mladih privedeno zbog ubojstva profesora u Varaždinu

"Sukob je počeo unutar tog prostora s određenim provociranjem nakon čega je oštećeni izoliran, maknut van, a onda je to eskaliralo nakon odlaska policije", rekao je za RTL Danas odvjetnik prvoosumnjičenog Zoran Vidović.

Zašto nisu pozvali Hitnu?

Također, odvjetnik prvooptuženog negira da su njegov klijent i troje drugih profesora tukli palicom i lokotom za bicikl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su bili svjesni da je izgubio svijest, ali ne i da su nastupile posljedice, a pogotovo ne takve vrste kakva se, nažalost, dogodila", rekao je Vidović te pojasnio zbog čega okrivljeni nisu pozvali Hitnu pomoć kad su vidjeli da čovjek bespomoćno leži.

"Smatrali su da je to gubitak svijesti trenutno i da će se oporaviti. Odnosno bio je očito i pod utjecajem alkohola pa su, očito, mislili da će nakon toga da će se dovesti u stanje, da će moći sam otići kući", pojasnio je. 

Troje okrivljenika već je bilo prekršajno osuđivano

Jučer su na Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu saslušani osumnjičeni te im je određen jednomjesečni istražni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

"Troje okrivljenika je već bilo prekršajno osuđivano. Između ostalog iz prekršaja s elementima nasilja", rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sva četiri osumnjičenika terete se da su zajedno počinili kazneno djelo ubojstva, a kod jedne osumnjičene osobe radi se i o počinjenu kaznenog djela nedozvoljenog držanja oružja", rekao je Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu. Radi se o pištolju i 293 komada streljiva.

'Priznato je nanošenje određenih udaraca...'

Odvjetnik Vidović rekao je da je napadačima žao. Upitan jesu li priznali krivično djelo, rekao je kako ne može baš reći da je "priznato djelo u tom smislu nego samo nanošenje određenih udaraca". "E sad, još nije utvrđeno od kojeg udaraca, čijeg i na koji način je došlo do takvih posljedica", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo