ALARM DRŽAVNOG INSPEKTORATA /

Imate li ovu peglu? Odmah ju bacite! Provjerite i svoje hladnjake...

Image
Foto: Shutterstock/DIRH

Špinat se povlači zbog zbog povišene količine kadmija, a pegla za kosu zbog opasnosti od strujnog udara

3.10.2024.
8:37
Shutterstock/DIRH
VOYO logo

Zbog povišene količine kadmija povlači se špinat iz popularnog trgovačkog lanca, izvijestio je Državni inspektorat Republike Hrvatske (DIRH).

Riječ je o S-Budget Špinatu 400 grama s rokom trajanja 19. travnja 2026. godine koji se prodaje u SPAR Hrvatska. Proizvođač je ZMH Horvat d.o.o., Bistrička cesta 4a, 49282 Konjščina, Hrvatska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EU) 2023/915 оd 25. travnja 2023. o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani i o stavljanju izvan snage Uredbe (EZ) br. 1881/2006.

Detalji o opozivu dostupi su na web stranicama subjekta u poslovanju s hranom: https://www.spar.hr/povlacenje-proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povlačenje pegle za kosu

Državni je inspektorat također objavio da se povlači jedna vrsta pegle za ravnanje kose zbog opasnosti od strujnog udara. Radi se o proizvodu marke Maxhof (Maxhof GRUPPE d.o.o., Poduzetnička zona Dusine 32, 76270 Orašje, Bosna i Hercegovina).

Image
Foto: Državni inspektorat Republike Hrvatske

Tip proizvoda je SD-510A; 220-240 V; 50-60 Hz; 60 W; Protection class II.

"Nedovoljna debljina izolacije ili broj slojeva može dovesti do opasnosti od strujnog udara. Dijelovi sklopke pod naponom su u kontaktu s plastičnim kućištem uređaja. Osoba može dodirnuti dio proizvoda koji je pod visokim naponom i postoji mogućnost osoba strujnog udara", objavio je DIRH koji korisnike upozorava da prestanu koristiti navedenu peglu, kao i da se mogu obratiti trgovcu kod kojeg su kupili proizvod.

POGLEDAJTE VIDEO: Iz ljekarne se povlači ibuprofen. Što to znači za pacijente? 'Nema brige za njih, evo što im je činiti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo