POVJERENSTVO OTVARA PREDMETE PROTIV DVOJE MINISTARA: / Žalac zbog slučaja Mercedes, Marić zbog utakmice

Image
Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Ministrica Žalac i Mercedes njenih roditelja, te ministar Marić i utakmica u Rusiji, bit će predmet rasprave Povjerenstva

25.3.2019.
11:46
Marko Prpic / PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u ponedjeljak odlučilo je o pokretanju postupka protiv ministara Gabrijele Žalac i Zdravka Marića vezano za slučajeve luksuznog mercedesa i sponzoriranih ulaznica za utakmicu Hrvatske i Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, doznaje se u Povjerenstvu.

"Otvorit će se predmet protiv dužnosnice Gabrijele Žalac, razmotrit će se postoji li povezanost između osobnog odnosa dužnosnice Žalac i poduzetnika Jollyja u odnosu na dodjelu kredita HBOR-a trgovačkom društvu u vlasništvu navedenog poduzetnika i u odnosu na nabavu gradskih autobusa Grada Splita, a i u odnosu na davanje na korištenje automobila marke mercedes članovima uže obitelji dužnosnice. U predmetu ćemo utvrđivati je li došlo do eventualnog međusobnog pogodovanja", rekla je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva, i istaknula da je prerano govoriti koji će dokumenti trebati Povjerenstvu u slučaju ministrice, ali da će biti dosta dokumentacije, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povrijeđen Zakon o sprječavanju sukoba interesa

Podsjećamo, vezano uz osobni automobil marke mercedes E klase, koji je viđen u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac u Vinkovcima, Povjerenstvo će razmotriti je li u tom slučaju povrijeđen Zakon o sprječavanju sukoba interesa ili načelo obnašanja javnih dužnosti.

Prema medijskim napisima, automobil je u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car u vlasništvu Josipa Stojanovića Jollyja, a prema izjavi ministrice koriste ga njezini roditelji na temelju ugovora o najmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kartu sam platio sam'

Povjerenstvo je razmotrilo i slučaj ministra financija Zdravka Marića koji je s poduzetnikom Jollyjem išao na utakmicu nogometne reprezentacije u Rusiji. Marić tvrdi da je kartu za tu utakmicu platio sam, dok je Jolly izjavio da je kao sponzor Hrvatskog nogometnog saveza imao pravo na dvije karte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo