povratak velikih igrača / Povijesni posjet Iranu: predsjednica u pratnji jedne od dosad najvećih gospodarskih delegacija

U bogati Iran vraćaju se veliki igrači, a od jučer ondje je i hrvatska gospodarska delegacija s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović na čelu

17.5.2016.
18:38
VOYO logo

"Ne postoji nitko na svijetu tko drži do sebe, a da ne pokušava doći u Iran", tim je riječima najavljen posjet predsjednice Hrvatske zemlji koja je godinama bila pod sankcijama, a danas je mogući akter rješavanja ključnih problema u svijetu.

70 hrvatskih gospodarstvenika u Iranu pokušava sklopiti posao. Nakon ukidanja sankcija INA i Končar planiraju se vratiti na iransko tržište. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U međuvremenu kako su sankcije ukinute prema iranskoj strani promijenili su se načini ugovora koje je Iran imao prema stranim kompanijama. Mi se nadamo da je to ugovor koji će ići nama u korist, u korist svim investitorima i da ćemo ispregovarati bolji ugovor nego što je bio do sada", kazao je Niko Dalić, član Uprave INA-e.

"Postoji interes za izgradnju tramvajske infrastrukture i prodaju naših niskopodnih tramvaja", rekao je Miroslav Poljak, član Uprave Končara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ministar obrane Ante Kotromanović u teheranu predstavlja naftnu tvrtku Crodux.

"Mi smo zainteresirani za LNG, zainteresirani smo također za naftu, a i također zainteresirani smo ovdje nekakve poslove napraviti u smislu izgradnje termoelektrane na plin", istaknuo je bivši ministar obrane Ante Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HGK u ovom posjetu vidi veliku korist 

"Trenutno ulažu velike novce. Uvoz u Iran se kreće od nekih 60 do 70 milijardi. Uzmite da samo jedan posto Hrvatsak sudjeluje u uvozu Irana! To bi bilo nekih 650 milijuna eura", naglasio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo