NEMA SUĐENJA U ODSUTNOSTI /

Potvrđena optužnica za ubojstvo djeda Luke Modrića. Zločinac Željko Badžo skriva se u Australiji

Image
Foto: Profimedia

Djeda i imenjaka Luke Modrića, poznatog kao Luča, ubili su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi dok je u blizini kuće čuvao svoje koze.

28.10.2024.
10:33
Profimedia
VOYO logo

Optužnica protiv Željka Badže (63) koji je optužen za ratni zločin u Zatonu Obrovačkom jer je 18. prosinca 1991. u blizini stare ceste koja vodi prema zaseoku Meki Doci presreo na cesti Luku Modrića, djeda nogometaša Luke Modrića, koji je na ispašu vodio koze, te ga ubio, nakon čega je s ostalim nepoznatim pripadnicima specijalnog voda SJB Obrovac u Mekom Docu ubio još šest civila, potvrđena je na Županijskom sudu u Splitu, no odbijen je zahtjev tužiteljstva da mu se sudi – u odsutnosti, javlja Večernji list.

Image
zločinca u obrovcu svi znaju /

Željko Badžo ubio je Modrićevog djeda i još 6 mještana. Mile Zubak: 'To su bili moji roditelji, tetke, tetak i rođak'

Image
zločinca u obrovcu svi znaju /

Željko Badžo ubio je Modrićevog djeda i još 6 mještana. Mile Zubak: 'To su bili moji roditelji, tetke, tetak i rođak'

Željko Badžo najvjerojatnije se skriva u Australiji. Djeda i imenjaka Luke Modrića, poznatog kao Luča, ubili su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi dok je u blizini kuće čuvao svoje koze. " Kum je on mojoj sestri. Mi smo toliko bili bliski jer nećeš svakoga za kuma ni uzet. Nego ćeš uzet koji ti je dobar, a i susjedi smo bili. Mi smo se svaku veče družili, kartali, pili. Pješice dva i pol kilometra idšli jedan do drugoga", kazao je Mile Zubak koji i sad živi na Velebitu za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Mekim Docima, koji se nalaze na velebitskim obroncima odmah ispod južnog portala današnjeg tunela Sv. Rok, pobijeno je šestero mještana. Tri muškarca i tri žene, svi stari od 60 do 71 godinu. To su bili Milini roditelji, dvije tetke, tetak i rođak. "Oni su '90. ostali ode. Reko sam ćaća idemo, ali on kaže - ne, ja nikom nisam ništa napravija, ja nisam kriv. Tko more mene na mome dirat i nije tija" objašnjava Mile koji je u to vrijeme bio u Hrvatskoj vojsci i bio zadužen za opskrbu obližnjih položaja na Velebitu.

Tijela im je pronašao tek nakon akcije Maslenica, na mjestu kasnije sagrađene spomen kapelice. "Tu je bila prva linija. Kamen je bio nekako čudno blijed, a svaki sam kamen tu znao, da mi je došlo da tu mora nešto biti. Tu su mi bili zakopani ćaća i stric, a ove druge su zakopali na groblju", prisjetio se Mile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakodnevnog četničkog terora sjeća se i Milina supruga. "Oni mitraljeze na auto i ovuda i pucaju. I ja i moj svekar i svekrva i dva sina.. Mi smo svi bižali tamo u te grmeče i noćivali. I ujutru opet dignemo se i otuda jadni iđemo kući blago puštat i sve. Onda kad dan dođe, ti đavoli odu. Uvečer opet", ispričala je Marija Zubak, Zaton Obrovački.

POGLEDAJTE VIDEO: Željko Badžo ubio je Modrićevog djeda i još 6 mještana. Mile Zubak: 'To su bili moji roditelj, tetke, tetak i rođak'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje Jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike