nezadovoljni uvjetima / Potresan početak nove godine za osječki KBC - napustila ih četiri doktora: 'Nimalo nisam požalio zbog svoje odluke'

Image
Foto: Thinkstock.com

Osječka bolnica u 2018. godinu ušla je bez četiri renomirana liječnika koji su u toj zdravstvenoj ustanovi imala više desetljeća radnog staža

17.1.2018.
11:37
Thinkstock.com
VOYO logo

Prema podacima KBC-a Osijek, od ulaska Hrvatske u Europsku uniju do rujna prošle godine osječku je bolnicu napustilo 66 liječnika specijalista, piše Glas SlavonijeOsječka bolnica tako je u 2018. godinu ušla bez četiri renomirana liječnika koji su u toj zdravstvenoj ustanovi imala više desetljeća radnog staža. 

S 2. siječnja u KBC-u Osijek prestao je radni status prof. dr. sc. Damira Gugića, koji je u čak dva mandata bio predstojnik Odjela za radioterapiju i onkologiju. On je krajem prošle godine svojevoljno odlučio dati otkaz u ovoj ustanovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam više želio raditi u takvim uvjetima i biti dio takvog tima", prokomentirao je prof. Gugić, aludirajući tako na neslaganje s aktualnim vodstvom zdravstvene ustanove u Osijeku, kao i odnosom iste prema liječnicima, pacijentima i samom načinu njihova liječenja. U bolnici je radio punih 25 godina. 

"Za sada ostajem na MEFOS-u i predajem na srednjoj Medicinskoj školi. Zvali su me iz bolnice u Mariboru da preuzmem njihov onkološki odjel, ali mi to za sada ne odgovara. Moram reći da se osjećam preporođeno i nisam požalio ni tren zbog svog poteza", rekao je Gugić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S prvim radnim danom ove godine KBC Osijek je napustio i poznati abdominalni kirurg doc. dr. sc. Dražen Vidović, koji je preselio u KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu. Ondje je dobio poziciju predstojnika Zavoda za abdominalnu kirurgiju. 

"Moram reći da sam htio promjenu, a u osječkoj sam bolnici osjećao da ne mogu napredovati. U KBC-u Osijek radio sam od 1993., što znači 25 godina. Nažalost, znam još nekoliko kolega koji planiraju svoj odlazak iz ove ustanove", rekao je Vidović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom periodu iz bolnice je otišla i dr. sc. Marinele Rosso, bivša pročelnica Kliničkog odjela za kirurgiju glave i vrata, plastično rekonstruktivnu i opću ORL kirurgiju.  Ta je liječnica odlučila prijeći na radno mjesto u Poliklinici Rosso, u vlasništvu svog supruga, poznatog ginekologa, dr. med. Miće Rosse.

"Mogu samo reći da se tamo više nisam ugodno osjećala. Srećom, imala sam kamo otići jer suprug i ja imamo privatnu polikliniku u Osijeku, ali mi je žao onih kolega koji si taj luksuz ne mogu priuštiti", prokomentirala je za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo