POTRES PREPLAŠIO GRAĐANE: / 'Nikad u životu nisam osjetila takav strah!', 'Kuća se tresla kao da je od papira'

Image
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

'Bilo je strašno, nikad u životu nisam osjetila takav strah, imala sam osjećaj da trese 10 sekundi. Popadalo nam je sve s polica, kuglice s bora...

28.12.2020.
8:00
Edina Zuko/PIXSELL
VOYO logo

Seizmolog Krešimir Kuk rekao je da je epicentar jutrošnjeg potresa bio u Pokupskom, a magnituda je bila 5,0 prema Richteru, 50-ak kilometra jugoistočno od Zagreba i 12 kilometara jugozapadno od Siska. Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom kod Petrinje, potres je bio u 6 sati i 28 minuta, magnituda potresa iznosila je 5.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII stupnja EMS ljestvice.

Na sisačkom području potres je u stanovima uzrokovao znatne štete, pomicao je i rušio namještaj, slike sa zidova. Zidovi u zgradama su popucali. "Bilo je strašno, nikad u životu nisam osjetila takav strah, imala sam osjećaj da trese 10 sekundi. Popadalo nam je sve s polica, kuglice s bora... Samo sam vikala iz sobe da provjerim je li mi kćer dobro.. A mi smo još i dobro prošli, ne mogu zamisltii kako je ljudima u Petrnji", rekla je za 24sataSanja iz Topolovca kraj Siska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ogledalo mi je palo pokraj glave. Kuća se tresla kao da je od papira. Ležala sam nepomično u krevetu i pokrila se poplunom preko glave. Tata je došao po mene da izađemo van", ispričala je za 24sata djevojka iz Siska. "Bome, zatreslo je pošteno. Kao da nas je onaj blagi prije par tjedana pripremao na ovo", kazao je mladić iz Siska.

"Sve stvari u trgovini su popadale po podu. Činilo se da nikad neće prestati. Užas. Kolegica i ja brzo smo istrčale van. Pokupile smo najnužnije. Odmah smo zvali kući, da vidimo jesu svi dobro", kazala je prodavačica iz sisačke trgovine. "Zašto opet u lockdownu? Očito to nešto ima s tim. Kad se svi prestanu kretati. Ovakav strah nisam u životu doživjela. Došla sam na posao, nigdje nikoga. Samo se molim da su svi dobro", rekla je za 24sata prestrašena gospođa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO NAPRAVITI U SLUČAJU POTRESA: /

Donosimo detaljne upute; u zgradama nikada ne koristite dizalo

Image
ŠTO NAPRAVITI U SLUČAJU POTRESA: /

Donosimo detaljne upute; u zgradama nikada ne koristite dizalo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo