EPICENTAR NA GRANICI S BIH /

Potres magnitude 4,6 pogodio je područje Splita: 'Ovako jak zadnji potres na ovom području je bia 90-ih

Image
Foto: RTL

Jačina potresa procijenjena je na 4,6 po Richteru. Građani su zvali dežurne vatrogasne postrojbe, ali službenog izvješća o štetama nema.

6.10.2021.
22:40
RTL
VOYO logo

Splitsko područje je nešto prije 22 sata pogodio potres. 

Tomislav Fiket, dežurni seizmolog službeno je za Hrvatski radio kazao kako su upravo dovršeni seizmološki podaci koji otkrivaju kako je epicentar bio u Prologu na sjevernom podnožju Kamešnice uz sam rub Livanjskoj polja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jačina potresa procijenjena je na 4,6 po Richteru. Građani su zvali dežurne vatrogasne postrojbe, ali da se uvjere da je bio potres.

"Treslo je dobro. Ovako jak zadnji potres na ovom području je bia 90-ih koliko ja pamtim. Nije zvao nitko od građana, samo obitelj i prijatelji da se uvjere da smo i mi osjetili", kazali su u dežurnom centru Javne vatrogasne postrojbe Sinj za Slobodnu Dalmaciju, a slično je bilo i u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seizmološka služba Hrvatske objavila je izvješće. 

"Večeras, 6. listopada 2021. u 21 sati i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su jak potres s epicentrom na granici s Republikom BiH, kod Buškog jezera, 20 km istočno od Sinja.

Magnituda potresa bila je 4.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnjeva EMS ljestvice. Prema dosadašnjim podacima nisu zabilježene materijalne štete. Potres se u Hrvatskoj snažno osjetio na širem području oko Sinja, Splita, Makarske i okolice", napisali su. 

Na društvenim mrežama počele su pristizati prve snimke, a jedan građanin iz Dicma pokazao je, kako on tvrdi, a službene potvrde o štetama još nema, kako je oštećen njegov dom tijekom potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon potesa koji je pogodio Split i okolicu, oglasio se i Crveni križ. "Timovi Crvenoga križa u stanju su pripravnosti. Podsjećamo vas na pravila ponašanja u ovakvim situacijama i važnosti pripravnosti", poručuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebooku se javio i gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin.

"Za sada nemamo dojavu o materijalnoj šteti na našem području. Zajedno sa djelatnicima DVD a Trilj, postrojbom opće namjene i GSS om bit ćemo na raspolaganju cijelu noć. Za sve hitne slučajeve zovite 112 a broj Stožera večeras je br DVD a Trilj - 021 832 293", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Miro Bulj, gradonačelnik Sinja, također se javio na Facebooku.

"Nadam se da ste svi dobro nakon potresa na području Cetinske krajine. Ukoliko vam je potrebna bilo kakva pomoć slobodno se javite meni ili službama Stožera civilne zaštite grada Sinja", objavio je Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo