Sporazum potpisan /

Potpisan sporazum Sveučilišta u Dobrovniku i Hrvatskog Telekoma o poslovnoj suradnji na obrazovnim, razvojnim i znanstveno-istraživačkim projektima

Sveučilište u Dubrovniku i HT sklopili su sporazum o poslovnoj suradnji u tri kategorjie projekata

6.7.2017.
12:02
VOYO logo

U utorak, 4. srpnja, u rektoratu sveučilišta, potpisan je sporazum između Sveučilišta u Dobrovniku i Hrvatskog Telekoma o poslovnoj suradnji na obrazovnim, razvojnim i znanstveno-istraživačkim projektima

Sporazum će omogućiti uključenje akademske zajednice u osmišljavanje i provedbu specijaliziranih programa i projekata koji će pridonijeti digitalnoj transformaciji društva. Potpisnici su rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum i članica Uprave i glavna direktorica za ljudske resurse Hrvatskog Telekoma Marija Felkel, a uz njih su nazočni bili i izv. prof. dr. sc. Ivana Pavlić, prorektorica za studije i studente Sveučilišta, izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić, prorektor za poslovanje Sveučilišta, Saša Kramar, član uprave i glavni operativni direktor za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za naše malo sveučilište ovo mnogo znači. Ovo je još jedan dokaz da moderna sveučilišta nisu samo mjesta gdje se mladi obrazuju, već su u funkciji razvoja privrede jednoga područja, a u krajnjoj liniji i zemlje. Mladi mogu i u praksi pokazati ono što u teoriji uče", rekao je rektor, NikšaBurum.

"Hrvatski Telekom je među najjačim poslodavcima u Hrvatskoj, koji osim usmjerenosti na STEM područja, studentima različitih usmjerenja nudi široki raspon znanja i stjecanje kompetencija koje ih čine konkurentnijima prilikom ulaska na tržište rada. Sve je na dobrobit studenata", kazala je Marija Felkel, članica Uprave HT-a, a Renato Totić, inače voditelj projekta "Dubrovnik Smart City", dodao je kako je, da bi koncepcija pametnih gradova zaživjela, neophodno u proces uključiti i akademsku zajednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo