POTOP U DALMACIJI: / Na Pelješcu bujica nosila sve pred sobom, na Hvaru nestao muškarac

Image
Foto: Antun Poljanić/Facebook

Odroni stvaraju velike probleme na Pelješcu, gdje se u subotu navečer dogodio pravi potop. Blato i mulj zadaju glavobolju mještanima koji strahuju od novih kiša.

11.10.2015.
17:14
Antun Poljanić/Facebook
VOYO logo

BUDITE OPREZNI! Hrvatska na udaru opasne oluje

Image
BUDITE OPREZNI! /

Hrvatska na udaru opasne oluje

Image
BUDITE OPREZNI! /

Hrvatska na udaru opasne oluje

Središnji dio Pelješca nakon sinoćnjeg nevremena velikim odronom zablokirao je i onemogućio za promet državnu cestu Ston - Orebić kod Tabora. Kamioni i autobusi čekaju da se ukloni neviđeni odron koji se spustio na samu cestu kako bi mogli nesmetano nastaviti ka svom odredištu, piše Dalmacijanews.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poplave, blato i mulj stvaraju velike probleme mještanima koji se danoćno bore sa ovim problemom. Načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić sa stručnim službama općine je na terenu, ali nedostatak sredstava i velike mehanizacije otežava situaciju. Mještani strahuju od nove kiše koja je najavljena pa mole sve nadležne institucije da izađu na teren i odmah počnu sa sanacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video: Antun Poljanić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odroni koji se spuštaju sa vrha brda i prolaze kroz naselje Trstenik slijevaju se u more i jedna od najljepših plaža je uništena, a na njoj se stvorio ogroman nasip kojeg su mještani nazvali "Crni Rat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi kišni rekord u Splitu

Na području metereološke postaje Marjan u Splitu padalinama kiše od 102, 8 litara po četvornom metru postavljen je novi jednodnevni rekord kišnih padalina u nekom od dana tijekom mjeseca listopada otkako je na tom mjestu uspostavljeno mjerenje, doznaje se u nedjelju u splitskom Pomorskom centru.

U 24-satnom razdoblju, od 8 sati u subotu do 8 sati u nedjelju (11. listopada 2015.) na području metereološke postaje Marjan palo je 102,8 litara kiše po četvronom metru što su najveće jednodnevne padaline u nekom od dana listopada od 1949. godine kada je uspostavljeno mjerenje kišnih padalina an tom mjestu, rekli su u Pomorskom centru u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji rekord jednodnevnih kišnih padalina u nekom od listopadskih dana na području metereološke postaje Marjan bio je 90 litara po četvornom metru a postignut je 21. listopada 1990. godine, objasnili su u splitskom Pomorskom centru.

Na splitskom aerodromu Resnik izmjereno je čak 130 litara po četvornom metru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog obilne kiše koja neprekidno pada u Splitu nekoliko tona težak kamen odronio se na šetnicu kod uvale Firule.

Image
Foto: Pixsell, Ivo Čagalj

Ograman kamen dokotrljao se na splitsku šetnicu na Firulama

Na Hvaru se traga za nestalim muškarcem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska lučka kapetanija i policija tragaju za muškarcem (61) koji je jučer svojim gliserom nestao na širem hvarskom području, doznaje se u splitskoj policiji.

Dojavu o nestanku 61-godišnjaka, doznaje se u policiji, zaprimili su sinoć i to od obitelji nestaloga, koji je u subotuoko 15 sati isplovio gliserom s otoka Sveti Klement prema luci Hvar, nakon čega se nije vratio na Sveti Klement, na kojem trenutno boravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je o svemu obavijestila lučku kapetaniju nakon čega je organizirana potraga, koja još uvijek traje.

Dalmacijanews/Hina/Danas

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo