NEMA VEĆE PROMJENE U RIJECI / Grad ostaje SDP-ov: Marko Filipović pobijedio Davora Štimca

Image
Foto: Mateo Levak/RiPortal

U Rijeci je protekla dva tjedna trajala žestoka borba za osvajanje vlasti

30.5.2021.
19:00
Mateo Levak/RiPortal
VOYO logo

Nakon dva desetljeća vladavine SDP-ova Vojka Obersnela, Rijeka je danas dobila novog gradonačelnika. SDP-ov Marko Filipović osvojio je 54 posto glasova. Nezavisni Davor Štimac dobio je 45 posto. Rijeku će odsad stoga voditi dosadašnji Obersnelov zamjenik.

Image
Fešta u Rijeci /

SDP pobjeđuje u Rijeci; Obersnel podržao Filipovića pa potočio i šampanjac

Image
Fešta u Rijeci /

SDP pobjeđuje u Rijeci; Obersnel podržao Filipovića pa potočio i šampanjac

'Očekivali smo ovo'

"Ovo je rezultat u okviru očekivanja, nema razloga da ne vjerujemo izlaznim anketama. Gospodin Ivaniš davao je podršku meni u drugom krugu, a isto tako i u Gradskom vijeću. Svi oni od centra na lijevo su naši izborni partneri. Sve ide u pravcu da ćemo imati stabilnu većinu", rekao je Filipović nakon objave izlaznih anketa u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je izlaznost od 40 posto ono što su očekivali.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/11bcdad4-c16f-11eb-912a-c2093dcbedeb/original

Slavlje u SDP-ovom stožeru u Rijeci

Vjerojatnom novom gradonačelniku prvi je čestitao aktualni gradonačelnik Vojko Obersnel, a čestitkama su se prodružili i Filipovićevi kandidati za zamjenike gradonačelnika – Sandra Krpan i Goran Palčevski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Štimčeva stožera poručili su da su ovo tek izlazne ankete i da će pričekati službene rezultate. Kažu i da još uvijek vjeruju u pobjedu.

'Vršili ste pritisak na mene i moju obitelj'

U Rijeci je proteklih tjedana trajala žestoka borba za osvajanje vlasti, a nezavisni Štimac upozoravao je da su on pa čak i njegova obitelj bili izloženi pritiscima te da ih napadaju svi oni koji okružuju SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je tvrdio da su krenuli s pozitivnom kampanjom te da nikoga nisu vrijeđali ni ponižavali.

"Grad ne smije biti zarobljen od klike, njihove mreže i hobotnice koja koristi sve laži. Neću odustati, bit ću još jači. Nasilnici u finalu, kad kažemo što je, postaju kukavice, boje se i zato tako napadaju", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipović je opovrgnuo tvrdnje u kojima se vladajuću stranku u Rijeci povezivalo s napadima na njega, njegovu obitelj i kandidate s njegove liste. 

Filipović: 'Nitko mu nije prijetio'

Filipović je u priopćenju za javnost reagirao na Štimčeve tvrdnje s današnje konferencije za novinare o prijetnjama, napadima, klevetama i pritiscima koje je, kako je rekao, doživljavao on, njegova obitelj i osobe s njegove liste za Gradsko vijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim javno odbaciti navedene optužbe i reći da nitko iz riječkoga SDP-a gospodinu Štimcu nije ničim prijetio. Kampanja koju smo vodili od samog starta je bila pozitivna, tolerantna i smirena – uostalom, takav sam i sam. Riječki se SDP ne služi ni prijetnjama ni napadima ni pritiscima, ne činimo to ni direktno ni posredno", istaknuo je Filipović.

Dodao je da ni on kao zamjenik gradonačelnika ni aktualni gradonačelnik nisu prijetili, napadali ni klevetali  Štimca osobno, njegovu obitelj ni članove liste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo koristili nikakve oblike pritiska prema bilo kome po bilo kojoj temi. Nikakve inspekcije koje je Štimac naveo nismo slali, niti to možemo činiti jer navedene inspekcije uopće nisu u nadležnosti Grada Rijeke, niti nam je ikada namjera baviti se takvim postupcima, ni u vrijeme političke kampanje ni izvan nje", rekao je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo