VLASNIK IH NAGRADIO / Djevojke iz Gospića pronašle izgubljen novac i odnijele ga na policiju; 'Osjećam moralnu obavezu da im se zahvalim'

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Dvije djevojke su, umjesto u šoping, s novcem otišle na policiju te odbile izdašnu nagradu vlasnika

1.9.2021.
19:33
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

Dvije djevojke iz Gospića ovih su dana pronašle veću količinu novca. Umjesto da ga potroše na šoping, otišle su ravno u policijsku postaju. Nakon što se pročulo o njihovu dobru djelu, djevojke su odlučile ostati anonimne, ali svi hvale njihov potez.

"Djeca shvaćaju poruku koliko treba biti human, jednostavan i ponizan. Svaka im čast na tome", smatra Ivan Brlić iz Gospića, a njegova sugrađanka Radmila Škorić dodaje: "Većina ljudi bi možda sebi ostavila. Djevojkama sve pohvale".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik se zahvalio s 10 posto

Ubrzo je pronađen i vlasnik novca. "Jutros je vlasnik pristupio u prostorije Policijske postaje Gospić i dokazao je da je to njegov novac te mu je novac nakon odrađenih formalnosti vraćen. Imali smo već nekoliko slučajeva da su pošteni nalaznici novac vratili. Do sada se uvijek pronašao vlasnik", rekla je za Dnevnik.hr glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević.

Htio ih je nagraditi s 10 posto pronađenog iznosa no djevojke su ga odbile. "Ja sam rekao: 'Ne, osjećam moralnu obavezu da se zahvalim vama i da se zahvalim na tome da još uvijek ima jedan dio poštenoga naroda'", rekao je Mile Ugarović iz Gospića, kojem je novac ipak vraćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro se dobrim vraća

Da se dobro dobrim vraća, pokazao je i 11-godišnji Niko Čulina iz Zadra koji je prije tjedan dana vratio novac vlasniku i dobio nagradu. "Kad sam se vraćao s otoka, s posjete tati na trajektu Jadrolinije sam pronašao veću količinu novaca. Bez razmišljanja sam pronašao vlasnika i vratio mu njegov novac. Za nagradu sam dobio sladoled", rekao je Niko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo