Postavila sebe za savetnicu pa dala ostavku

Moćnija od direktorske pozicije na kojoj je bila

3.6.2013.
2:49
VOYO logo

Pre nego što je 4. aprila ove godine „iz ličnih razloga“ podnela ostavku na funkciju direktorke Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS), dr Tatjana Šipetić je četiri dana ranije, uz saglasnost ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović, promenila sistematizaciju radnih mesta u toj ustanovi i tako sebi obezbedila savetničko radno mesto, otkriva „Alo!“.

Nadležnosti osobe na tom radnom mestu su napisane tako da bivša direktorka ima neograničen pristup informacijama i potpunu kontrolu nad tržištem lekova u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako saznaje list "Alo", iako se u samoj organizaciji poslova Agencije nije ništa promenilo, sada već bivša direktorka te institucije je 1. aprila ove godine odlučila da promeni postojeći pravilnik o sistematizaciji i organizaciji radnih mesta.

Ona je time svoju rešenost da podnese ostavu na funkciju „prve dame ALIMS-a“, uz određenu radno-pravnu „gimnastiku“, prethodno kapitalizovala novom foteljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Alo!“ je pitao Ministarstvo zdravlja da li je uobičajena praksa da ministarka daje saglasnost u roku od 24 časa i da li je to učinjeno da bi se udomila tadašnja direktorka ALIMS-a, ali nisu dobili odgovor.

U toj instituciji kažu da je ranija zarada direktorke iznosila oko 175.000 dinara, ali da će na novom radnom mestu primati 80.840 dinara kao osnovnu platu, ali se na taj iznos dodaje minuli rad, naknada za topli obrok i prevoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indikativno je to da je Šipetićeva uspela da bukvalno za 24 časa, pošto je izmislila novo radno mesto, od ministarke zdravlja za to dobije saglasnost, što je bio zakonski uslov. Tako je pismena saglasnost iz Ministarstva stigla 2. aprila, a već 4. aprila usledila je ostavka.

- Opis njenih nadležnosti je takav da je sada bukvalno supervizor u ALIMS-u. Imaće pristup podacima o ozbiljnim reakcijama na lekove i vršiće selekciju prijava o tome i proleđivaće ih Svetskoj zdravstvenoj organizaciji - zaključuje "Alo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo