POŠTA MIJENJA NAČIN POSLOVANJA: / Smanjuju broj otvorenih ureda, ali bit će i nekih promjena u dostavi paketa, ovo je obrazac koji vam treba

Image
Foto: Pixsell

Korisnici mogu zatražiti da im se poštanske pošiljke dostave na neku drugu adresu unutar iste županije

28.3.2020.
15:21
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska pošta (HP) izvijestila je u subotu da zbog epidemije koronavirusa i potresa prilagođava poslovanje te je, među ostalim, omogućila preusmjeravanje i zadržavanje pošiljaka bez naknade.

"Kako bi se primateljima pošiljaka koji trenutno nisu u mogućnosti boraviti na svojim adresama, primjerice građanima dijelova Zagreba koji su uslijed posljedica potresa bili primorani napustiti svoje domove, olakšalo zaprimanje pošiljaka, Hrvatska pošta osigurala je uslugu preusmjeravanja i zadržavanja pošiljaka bez naknade", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za korištenje usluge, dovoljno je ispuniti obrazac na internetskim stranicama https://nadoslanje.posta.hr/.

To je, ističe se, još jedna mjera kojom Hrvatska pošta, tijekom epidemije koronavirusa, osigurava uručenje pošiljaka primateljima, ma gdje bili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POŠTA ZBOG EPIDEMIJE MIJENJA NAČIN POSLOVANJA: /

Isplate mirovina i socijalne pomoći trajat će duže nego obično

Image
POŠTA ZBOG EPIDEMIJE MIJENJA NAČIN POSLOVANJA: /

Isplate mirovina i socijalne pomoći trajat će duže nego obično

Dostava na drugu adresu

Korisnici mogu zatražiti da im se poštanske pošiljke dostave na neku drugu adresu unutar iste županije (Grad Zagreb i Zagrebačka županija promatraju se kao jedna cjelina) ili da ih se zadrži u poštanskom uredu.

Korisnicima usluga putem servisa, dostava na adresi i dalje je osigurana u punom opsegu, a oni također mogu predati zahtjev za preusmjeravanje ili zadržavanje pošiljaka, ističe HP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjeća da su se obrasci za privremeno preusmjeravanje i zadržavanje pošiljaka dosad mogli ispuniti isključivo u poštanskim uredima i uz naknadu. Također podsjeća korisnike na mogućnost besplatnog otvaranja poštanskog pretinca.

Smanjuje se broj otvorenih poštanskih ureda

"Kako bismo tijekom krize uzrokovane koronavirusom i u idućem razdoblju osigurali kontinuiranu uslugu građanima, smanjuje se broj otvorenih poštanskih ureda. Time ćemo osigurati da uvijek imamo spremnu grupu zaposlenika u pripravnosti, a svi gradovi i općine će i dalje imati na raspolaganju poštanske urede", priopćila je Hrvatska pošta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O lokalnim promjenama prvo su, kažu, obavijestili predstavnike lokalne samouprave. Informacije o radnim vremena poštanskih ureda dostupne su na poveznici: https://www.posta.hr/rad-postanskih-ureda/8282.

Uz zahvalu građanima na podršci i razumijevanju, Hrvatska pošta navodi i kako, sukladno uputama nadležnih tijela, prilagođava svoje poslovanje i poduzima sve mjere kako bi se umanjila mogućnost širenja epidemije i osigurao kontinuitet poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše zaposlenike opskrbljujemo zaštitnim sredstvima i sredstvima za dezinfekciju, a izmijenjen je i način rada poštara i poštanskih ureda, stoji na kraju priopćenja.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo