Uzvraća Norvežanima? / Posebna utakmica za Zlatka Horvata: 'Sjetim se te utakmice. Ali i zaboravim'

Infarktna utakmica današnjih suparnika u polufinalu lanjskog Svjetskog prvenstva, kada je jedan-jedini pogođeni sedmerac Hrvatsku dijelio od finala, navijačima je još u sjećanju

20.1.2018.
15:44
VOYO logo

Rezultat je bio 22:22. Mjesto radnje pariški Bercy. Hrvatska ima zadnji napad, svega nekoliko sekundi za gol kojim bi ušla u finale Svjetskog prvenstva. Lopta dolazi do Željka Muse, koji iznuđuje sedmerac. Loptu uzima Zlatko Horvat. Vrijeme utakmice je otkucalo svoje. No norveški vratar Bergerud brani Horvatov udarac s linije sedam metara. U produžetku Norveška je odjurila i srušila hrvatske snove.

"Sjetim se te utakmice. Ali i zaboravim", kroz smijeh je nedavno za RTL kazao Zlatko Horvat, kojemu će večerašnja utakmica biti posebno emotivna. Nadajmo se s pravom sportskom osvetom Norvežanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijevale su se poruke podrške Horvatu nakon te utakmice. "Zlaja majstore, repka bez tebe je kao Pariz bez Eiffelova tornja. Ti si naš junak!", reagirali su tada hrvatski navijači, svjesni da je takva situacija dio sporta, sportska posebnost i sudbina koja se nekad okrutno poigra sa sportašem.

Zlaji će vjerujemo povijesna događanja s Norvežanima biti posebna inspiracija. Ali i čitavoj reprezentaciji, koja je te pariške večeri još jednom pokazala da je blizu najvećih u europskom rukometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo