TRIPARTITNI SUKOB / Milanović ismijao Plenkovićev posjet Ukrajini, javio mu se Zelenski: 'Da se više od 100 tisuća vojnika nalazi na granici s Hrvatskom...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Profimedia

Nakon što je Zoran Milanović posjet Andreja Plenkovića Ukrajini nazvao običnim šarlatanstvom, na Twitteru mu se javio ukrajinski predsjednik

10.12.2021.
22:57
Patrik Macek/PIXSELL, Profimedia
VOYO logo

U sjeni svega što je izgovorio proteklih nekoliko dana, našla se i kritika predsjednika Zorana Milanovića upućena premijeru Andreju Plenkoviću, piše Jutarnji. Ništa novo, rekli bismo, da ovoga puta nije bila riječ o premijerovom nedavnom posjetu Ukrajini, koja se nalazi na rubu novog oružanog sukoba s Rusijom.

Image
PRST NA OKIDAČU /

Nikad nismo bili bliže katastrofi: Putinova velika opsesija mogla bi izazvati rat u Europi

Image
PRST NA OKIDAČU /

Nikad nismo bili bliže katastrofi: Putinova velika opsesija mogla bi izazvati rat u Europi

"Imam simpatije prema Ukrajini, a Rusiju ne mrzim. Dosta nezgodna pozicija. Međutim, 100.000 ruskih vojnika je na granici s Ukrajinom, ne zna se što će biti sutra", rekao je Milanović novinarima na Pantovčaku u četvrtak, a potom se zapitao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Manifestacija beskrajne ljubavi'

"Što znači ta manifestacija beskrajne ljubavi? Jer Plenković će zbrisati u Bruxelles ako zagusti, ali hrvatski vojnici tamo neće ići. Neće ni američki", rekao je hrvatski predsjednik.

Postavio je i pitanje "vodi li se tako vanjska politika" Hrvatske? "To su užasno ozbiljne stvari, ali užasno ozbiljne. Za mene je to obično šarlatanstvo", rekao je predsjednik i poručio Ukrajincima da se ne uvrijede. "Imam simpatiju i empatiju. Nije lako, ali priča je puno kompleksnija", zaključio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka Zelenskoga

No, njegov ukrajinski kolega Volodimir Zelenski se ipak našao uvrijeđenim, pa je na Twitteru kritizirao Milanovićeve riječi. “Da se više od 100 tisuća vojnika nalazi na granici s Hrvatskom, predsjednik Milanović ne bi potencijalni posjet ukrajinskog premijera Zagrebu nazvao šarlatanstvom već izrazom solidarnosti i prijateljstva”, napisao je Zelenski na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo