POTVRDA TEHNIČKOG MINISTRA / Porezna reforma ipak neće obuhvatiti i porezne olakšice za djecu i uzdržavane članove obitelji

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Iako je svjestan da predstoje pregovori o programima, Marić dodaje da od manje opće stope PDV-a neće odustati, te da je ideja stvoriti stabilan oblik za građane, ali i investitore

17.9.2016.
16:08
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Porezna reforma koja bi trebala stupiti na snagu s prvim danom sljedeće godine - ipak neće obuhvatiti i porezne olakšice za djecu i uzdržavane članove obitelji.

Potvrdio je to tehnički ministar financija Zdravko Marić. Iako je svjestan da predstoje pregovori o programima, dodaje da od manje opće stope PDV-a neće odustati, te da je ideja stvoriti stabilan oblik za građane, ali i investitore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačne obračune novih primanja - ipak je odgodio. 

Iako je s današnjim danom Hrvastka trebala odgovoriti na kritike Europske komisije o  konverziji kredita u švicarskim francima gdje je teret pao na banke, Marić je izjavio da je rok prolongiran do kraja mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, dodao je da će se i u ovom, ali i u slučaju najave sudskog procesa Unikredit banke - po istom pitanju - zalagati za zaštitu prava građana, te dodaje da je uvjeren da će se i ovaj slučaj, o kojem je obaviješteno ministartsvo vanjskih poslova a ne i financija, riješti dogovorom i da do sudskog procesa neće ni doći.

Za sve koji su proveli konverziju kredita naglasio je - priča je završena - s posljedicama će se boriti Vlada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike