NAGODIO SE / Popustio pred tužiteljstvom: Tovarović dobio pet mjeseci u zatvoru koji je tijekom rata bio logor za zarobljene Hrvate

Kick boxer Damir Tovarović, posljednji je od šestorice Splićana koji su se nagodili sa srpskim tužiteljstvom zbog izazivanja nereda na stadionu Partizana. Priznao je djelo koje mu se stavlja na teret i dobio pet mjeseci zatvora

27.1.2018.
18:48
VOYO logo

Na kraju je i on popustio. Kick boxer Damir Tovarović ipak se na kraju nagodio sa srpskim tužiteljstvom. Za obrat se odlučio, kaže njegova supruga Mia Tovarović, jer bi istraga trajala duže od same kazne. "Sam predmet je poprimio konotacije koje sa pravosuđem nemaju puno doticajnih točaka tako da je promijenio mišljenje kad je shvatio rizik odnosno da je upitno da bi sama krivnja bila od presudnog značaja", tvrdi Mia.

Procjenjuje kako će kući doći nakon dvije trećine odslužene kazne, odnosno 100tinjak dana u zatvoru. Trenutačno je u Sremskoj Mitrovici koji slovi kao jedan od najgorih zatvora u Beogradu. "Prema mojim saznanjima zatvor u Mitrovici je renoviran i pod stalnim nadzorom vladinih i nevladinih organizacija a na uvjete se ne žali", kazala je Mia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelji ostalih pritvorenih - prihvaćaju trenutačno stanje, svjesni potencijalne opasnosti produljenja postupka. "S Damirom kontaktiram preko njegovih odvjetnika u Srbiji. Izravno niti nje moguće niti je dozvoljeno", objašnjava Mia.

Cijeli ovaj slučaj pomno se prati i u Beogradu. Bivši srpski obavještajac više kazne za Hrvate nije niti očekivao. "S obzirom na čijenicu da je to bila jedna opšta kako mi to kažemo -  makljaža, fudbalska tuča, onda vam je jasno bilo da je ovo očekivana kazna i da će ovi momci vrlo brzo ići kući", tvrdi Božidar Spasić, bivši tajni agent u Službi državne sigurnosti SFRJ-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što su Hrvati smješteni u Sremsku Mitrovicu, kaže Spasić - nema nikakve veze. Jedini je to zatvor u Beogradu u kojemu stranci osuđeni u Srbiji služe kaznu. "To je zatvor koji se smatra jednim od najstrožijih, al ne postoji drugi zatvor u srbiji u kojem bi stranci mogli služii kaznu.

Osim onih batina koji su dobili, ali kako to naš narod - kaže - što su tražili to su i dobili. Ništa im neće faliti, vratiti će se živi i zdravi svojim domovima", tvrdi Spasić. A tek onda bi u javnost mogla izaći druga strana priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo