Priopćio Grad Zagreb / Ublažavanje mjera: Od ponedjeljka u Zagrebu dopušteni posjeti domovima za starije i nemoćne!

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

'Zaštita zdravlja osoba starije dobi, kao najosjetljivijeg dijela populacije, trenutno je najveći prioritet', poručili su

15.5.2020.
17:24
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Grad Zagreb priopćio je kako su posjeti korisnicima u domovima za starije dopušteni  od ponedjeljka, 18. svibnja, uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

"Posjeti korisnicima domova za starije osobe uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera dopušteni su od 18. svibnja sukladno novim Uputama pružateljima usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi radi sprječavanja i suzbijanja epidemije COVID-19  koje su donijeli Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemija koronavirusa izvanredna je situacija koja predstavlja nov izazov u skrbi za starije osobe, a ujedno nosi veliku društvenu odgovornost. Zaštita zdravlja osoba starije dobi, kao najosjetljivijeg dijela populacije, trenutno je najveći prioritet na koji su domovi za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba dosad uspješno odgovorili. 

Image
ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA /

U privatni dom u Zagrebu se probio koronavirus! Zaražene su tri osobe, 30 ih je na testiranju

Image
ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA /

U privatni dom u Zagrebu se probio koronavirus! Zaražene su tri osobe, 30 ih je na testiranju

Vjerujemo kako se članovi obitelji i prijatelji izrazito raduju posjetu korisnicima domova za starije osobe, ali prije svega napominjemo kako je s ciljem zaštite zdravlje korisnika, odgovorno ponašanje članova obitelji i prijatelja korisnika izrazito važno. Iako je ublažavanje epidemioloških mjera u tijeku, rizik od zaraze i dalje postoji, a zajedničkim djelovanjem djelatnika, korisnika te članova njihovih obitelji i prijatelja navedeni rizik može se prevenirati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga apeliramo na posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se prije posjeta konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova za starije i dogovore za termin i način posjeta. 

Otvaranjem domova za starije osobe za posjetitelje zaštita zdravlja korisnika postala je odgovornost svakog od nas pojedinačno, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi naše najstarije sugrađane", stoji u obavijesti Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo