pomoć stanovništvu / Poplave uzimaju danak: u selu Mlaka je najgore, ronioci krenuli sanirati nasip, a u Sisku u očaju gledaju kako gube sve što imaju

Image
Foto: Vijesti.hr

Kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava u Sisačko-moslavačkoj županiji angažirano je 80 pripadnika Hrvatske vojske

22.3.2018.
10:25
Vijesti.hr
VOYO logo

Kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava i danas su angažirane snage Protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga OS RH sa 80 pripadnika na području Sisačko-moslavačke u mjestima Jasenovac, Mlaka i Košutarica te na dovozu pitke vode na području Lekenika.

Tijekom jučerašnjeg dana u obrani od poplava bilo je angažirano 236 pripadnika OS RH s motornim vozilima i strojevima u mjestima Jasenovac, Mlaka, Košutarica i Uštica te na dovozu pitke vode ugroženom području. Također, pripadnici OS RH, njih 80, bili su angažirani i tijekom noći u mjestu Mlaka na izradi nasipa te 134 pripadnika Hrvatske vojske na širem području Jasenovca u pripravnosti i nadzoru nasipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi nasipi dobro utvrđeni osim na području Mlake

Djelatnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Sisak i dalje prate vodostaje i obilaze ugrožena područja. Svi nasipi dobro su utvrđeni, osim na području naselja Mlake, gdje voda prijeti nasipima. Stvaraju se velika procjeđivanja zbog visokog vodostaja i rade se tlačni bunari. Kako je izvijestio reporter Boris Mišević s terena, raste voda iz Odranskog polja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

RTL-ov reporter Mišević prati stanje kod Siska: raste voda iz Odranskog polja

Image

RTL-ov reporter Mišević prati stanje kod Siska: raste voda iz Odranskog polja

Najveće aktivnosti provođenja mjera tijekom srijede bile su na području Jasenovca, Uštice Košutarice i Mlake na području Novske te u Selima i Starom Pračnom na području Siska. 

Prema informacijama naših reportera, trojica ronioca će postavljati geomembranu učvršćenu klinovima za sanaciju erodiranog i propuštajućeg nasipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gređanima se nastavljaju redovne aktivnosti pripreme nasipa za obranu od poplava, a spašavatelji su konstantno na raspolaganju djelatnicima Hrvatskih voda i Vodoprivrede. U Kosinjskoj dolini situacija je nepromijenjena i nastavlja se s opskrba stanovništva osnovnim potrepštinama.

Image

U Mlaku odlaze dva tima ronioca sanirati nasip: u obrani od poplava pomaže 80 pripadnika Hrvatske vojske

Jedanaest dvočlanih timova u konačno, nešto lakšim uvjetima sunčanog vremena, puni elana broje deseti dan na relaciji Košutarica - Mlaka. Još 11 timova u bazi pripremno je za njihovu zamjenu. Na mjestima mogućih preljeva nasipa kontinuirano materijalom opskrbljuju djelatnike Hrvatskih Voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo