stigao i kanader / Ponovno požar kod Solina: gori iznad solinskog groblja, vatrogasci ponovno u akciji

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Požar je buknuo na nepristupačnom terenu, ali vatra ne prijeti kućama. Vatrogasci su tek izašli na intervenciju

25.7.2017.
14:21
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Vatrogasci sa šireg splitskog područja nešto prije 13 sati upućeni su na gašenje požara koji je izbio nedaleko groblja u Solinu, doznaje se u utorak od glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine.

Vatra je buknula oko 12,45 sati kod groblja u Solinu gdje se na terenu nalazi Javna vatrogasna postrojba Grada Splita, Državna intervencijska vatrogasna postrojba te sva dobrovoljna vatrogasna društva iz županije.

U pomoć vatrogascima stigao je i kanader, pa se očekuje da bi uskoro vatra mogla biti pod kontrolom. Kako je rekao Glavina, gori uglavnom gaj, a nisu ugroženi stambeni ni poslovni objekti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan Canadair CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne Pukovnik Mirko Vukušić iz Zemunika, danas, u utorak, upućen je na požarište u Solin. Požar je uočio pilot Airtractora tijekom protupožarnog izviđanja koja se svakodnevno provode kako bi se požari čim prije uočili i izlazak zračnih snaga na požarište bio što brži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo