POMOZIMO HRABROJ DJEVOJCI: /

Htjela je donirati kosu za oboljelu djecu, a sada i sama treba periku zbog teške bolesti

Image
Foto: Facebook

Dvadesetdvogodišnja Antonia Maričić odrezala je svoju dugu kosu i donirala je za izradu perika za oboljele od malignih bolesti. Na kraju je izrađena perika ali za - nju samu.

5.1.2016.
15:21
Facebook
VOYO logo

Bilo je to negdje početkom sada već prošle godine. Prekrasna mlada djevojka prekrasne duge kose čula je kako se pokrenula "Kosa ljubavi". Bio je to projekt dvije Zagrepčanke koje su od donirane kose izrađivale perike za djecu koja su tijekom liječenja, najviše od malignih bolesti, izgubila kosu. Antonia Maričić, 22-godišnja djevojka iz Zadra, ni trenutka nije dvojila: odrezat će svoju dugu kosu i donirati je za izradu perika, usrećit će nekoga svojim kovrčama, piše zadarski.hr.

Sretna što ponovo ima svoju dugu kosu

No, ironija sudbine, kako joj Antonia tepa, htjela je nešto drugo. Nekoliko mjeseci kasnije, ova mlada djevojka saznala je kako boluje od maligne bolesti, Hodgkinovog limfoma, i od kose koju je ošišala kako bi je donirala za periku, na kraju je izrađena perika ali za - nju samu! I nosi je s ponosom već mjesecima, sretna što ponovno ima svoju dugu kosu, mada se ni obrijane glave ne srami. Dapače, takva vam je Antonia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od svibnja, kada joj je bolest otkivena, prošla je naporne pretrage, operacije i iscrpljujuće kemoterapije nakon kojih je izgubila kosu. Ali, nije izgubila svoj duh, vedrinu i zarazni smijeh koji joj je zaštitni znak i najbolji suborac u njezinoj borbi s bolešću. Naravno, uz obitelj, momka, liječnike..

"Ne dam se ja bolesti, a ne!

"Ne dam se ja bolesti, a ne! Za mene je ovo jedna životna epizoda koja će proći, koja će me promijeniti nabolje kao što promijeni svih koji se susretnu s teškom bolešću. Epizoda iz koje sam naučila što je u životu zapravo važno i vrijedno. Nemojte misliti da nisam plakala, jesam. Nakon što sam izašla iz ordinacije gdje sam saznala da moram na kemoterapiju i da ću, uz sve, ostati i bez kose. Dok mi je liječnica govorila još sam bila u šoku. Tek kasnije kad sam izašla, kako mi Dalmatinci volimo reći, mi je došlo do glave što je zapravo rekla", priča hrabra Antonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biljana Bjelajac Poznić, koja je zajedno s Marijanom Čergar, pokrenula val dobrote nazvan Kosa ljubavi, nije mogla ostati imuna na Antonijinu priču, na njezin stav. Pa je na svom Facebook profilu napisala nekoliko redaka o mladoj Zadranki: "Postoji jedna posebna Antonia Maričić koja me jednostavno osvojila svojim pozitivnim i veselim stavom! Zbog te posebnosti koju sam ja osjetila, a drugima stalno prepričavam, odlučila sam joj još pomoći. Pomozimo Antoniji skupiti novčiće kako bi lakše mogla putovati na kemoterapiju! Svaka kuna je dobrodošla".

Kako ni oni koji su ga čitali nisu mogli ostati imuni, ovaj Biljanin Facebook status na kraju se pretvorio u lijepu humanitarnu akciju "Životna medalja" za liječenje Antonije Maričić.

U Zagreb na terapije

Iako će i sama Antonia reći kako joj novac srećom ne treba za skupe lijekove, treba za sve ono drugo što liječenje ovako teške bolesti donosi. Ova mlada djevojka, koja je prestala raditi kad joj je bolest otkrivena, svakih je 15-ak dana morala putovati u Zagreb, na Rebro, radi terapije. Troškovi putovanja, uz sve ostalo poput raznih imunitetskih pripravaka, financijski je poprilično iscprilo njezinu podstanarsku obitelj, piše zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako možete pomoći Antoniji

Sudjelovati u humanitarnoj akciji "Životna medalja" za liječenje Antoniji Maričić može se uplatom na IBAN HR6324070003205754538 u OTP banci. Umjesto poziva na broj primatelja dovoljno je upisati datum uplate, a u opis plaćanja "Za Životnu medalju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo