makedonci namučili 'tricolore' /

Poljaci slomili žestok otpor Srbije, Szmal obranio ključni sedmerac u posljednjoj minuti

Image
Foto: AP

Francuzi su teže od očekivanog došli do pobjede na startu rukometnog Eura. U prvom dvoboju skupine A sa 29-23 pobijedili su Makedoniju

15.1.2016.
22:04
AP
VOYO logo

Druga utakmica skupine A između domaćina Poljske i Srbije ponudila je pravi rukometni spektakl, a Poljska je na kraju slavila 29-28. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom su poluvremenu blagu dominaciju imali naši susjedi, koji su gotovo cijelo vrijeme imali prednost od jednog ili dva pogotka razlike, iako su domaćini u nekoliko navrata stigli do izjednačenja. 

Na poluvrijeme se otišlo s jednim pogotkom prednosti za gostujuću momčad, a u nastavku utakmice smo vidjeli nešto aktivnije Poljake. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su sredinom drugog dijela napravili seriju 3-0 u kojoj je dva pogotka ugradio najbolji pojedinac Poljske Michal Jurecki i tako došli do prednosti od 21-18. 

Ipak, Srbi novim naletom u zadnjih 10 minuta ponovno stižu u rezultatski egal, a zatim Poljaci postižu dva pogotka u nizu i odlaze na dva razlike.

Nikčević je u posljednjoj minuti pri rezultatu 29-28 za Poljsku imao sedmerac, no Szmal se iskazao i obranio njegov udarac, donijevši tako pobjedu Poljskoj. 

Najbolji strijelac Poljaka bio je Michal Jurecki sa sedam pogodaka, dok su u redovima srbije isto toliko zabili Ivan Nikčević i Petar Nenadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonija namučila 'tricolore'

Nisu hrvatski rukometaši bili jedini koji su se namučili na startu Europskog prvenstva protiv, na papiru, lakših suparnika. Branitelje naslova u Krakovu je prilično namučila Makedonija koju je, treba li posebno naglašavati, predvodio Kiro Lazarov.

Francuzi su više od 50 minuta lomili Makedonce, a svaki otpor protivnika slomili su u samom finišu susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod 22-22 su serijom od pet uzastopnih golova otišli na ugodnu razliku koju do kraja dvoboja više nisu mogli ispustiti.

Image
Foto: AP

Francuska - Makedonija

AP

Najefikasniji kod Francuske bili su Sorhaindo sa šest i Porte s pet pogodaka, dok je za Makedoniju najviše golova, njih devet, zabio Lazarov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo