Problemi s imovinskom karticom / Politički analitičar o Krstičeviću: 'Nije slučajno odabran kao meta. Bit će i drugi koji podrže Plenkovića'

Premijer je ustvrdio kako je situacija oko imovinske kartice ministra obrane iznimno pogodila jer je emotivan

2.2.2020.
10:00
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković iz Portugala je komentirao i slučaj s imovinskom karticom ministra obrane Damira Krstičevića, tvrdi da su u stalnom je kontaktu i da se ništa nije promijenilo.

O ministrovoj ostavci, čini se, ovaj put nije bilo riječi. Prije dvije i pol godine Krstičević je bio prvi ministar Plenkovićeve Vlade koji je ponudio ostavku. Nije mu prihvaćena, a premijer, čini se, za njega ima samo riječi hvale.

Vikendica u Žaboriću u imovinskoj je kartici ministra Krstičevića sada navedena kao kuća s okućnicom, a procijenjena vrijednost je ispravljena na 890 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispravio sam da nije 120, je 120 stambene površine, sa okućnicom, okućnica je 182 i to je ukupno 302 kvadrata to sam ispravio", otkrio je prije nekoliko dana Damir Krstičević, ministar obrane.

Situacija oko imovinske kartice, ministra obrane iznimno je pogodila. Istaknuo je to i premijer Andrej Plenković tvrdeći da je Krstičević emotivan. Ni put u Portugal nije ga spriječio da razgovara sa svojim ministrom. Kaže da su u kontaktu cijelo vrijeme i da se ništa nije promijenilo. I u petak ga je hvalio:

"Da ga ne hvalim previše, ali je napravio mnogo više nego drugi ministri. Ne samo da je stavio u središte hrvatskog vojnika, prava, status, proračun HV-a, aktivno sudjelovanje u onim operacijama koje trebamo kao saveznici i jačanje domovinske sigurnosti, strategiju nacionalne sigurnosti."

Politički analitičar Krešimir Macan smatra da je ključan trenutak u kojem se afera oko imovinske kartice pojavila.

"To se događa u trenutku kada je Damir Krstičević proglašen voditeljem stožera Andreja Plenkovića za unutar stranačke izbore. Nije slučajno odabran kao meta. Ja bih to gledao u kontekstu unutarstranačkih izbora. S obzirom na sve što se događa oko kartica, bit će još naravno propitkivanja", mišljenja je Macan.

Ključno će, smatra Macan, biti da Krstičević dokaže porijeklo imovine, što mu ne bi trebao biti problem jer dolazi iz privatnog sektora. U ispravljenoj imovinskoj kartici ministar je naveo i veću plaću, prihode od osiguranja, garažno mjesto, ostavu i gliser od 5 metara. Premijer je potvrdio da ministar Krstičević ostavku nije podnio, no učinio je to u srpnju 2017. nakon što je predsjednica izjavila da vojska nije dovoljno brzo izašla na požarište u Splitu. Premijer je i tada stao iza njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da Damira Krstičevića hrvatski narod voli. Ja ga cijenim i kao političara i kao čovjeka koji daje ogroman doprinos hrvatskoj Vladi i jačanju sustava domovinske sigurnosti i siguran sam da ćemo nastaviti raditi na jačanju svih naših sposobnosti i na realizaciji programa Vlade", govorio je tada Plenković.

Ministar je nakon ponuđene ostavke odmorio, razmislio i nastavio s radom.

"Ratni zapovjednik 4. brigade se nikada ne predaje. Prema tome, učinit ću sve ono što je najbolje za Hrvatsku. To sam uvijek činio. Meni je čast služiti svojoj zemlji svom narodu", ustvrdio je 2017. godine Krstičević.

Nakon svega, smatra Macan, može se očekivati i sličan napad na druge koji podrže Plenkovića na unutarstranačkim izborima te još spornih dokumenata kojima će se pokušati oslabiti Plenkovićev utjecaj u stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo