Upozorili na brojne probleme / Političari novog kova - za njih ne postoji lijevo i desno: 'Cesta je koštala 1,2 mil. kuna, a vodi u - zid!'

Njih se trojica bave različitim zanimanjima, a politikom se nisu bavili sve do prošlih lokalnih izbora

13.2.2019.
8:50
VOYO logo

Što je zajedničko profesoru povijesti, fizioterapeutu, ali i inženjeru strojarstva? Oni su nezavisni vijećnici grada Solina i do ulaska u gradsko vijeće politikom se uopće nisu bavili.

"Nisam htio siditi na kauču i promatrati cijelu situaciju iz kauča mislim da se cijelo društvo svi bi se trebali u nekom smislu uključiti", kazao je Goran Milavić, nezavisni vijećnik Grada Solina. "Mi nismo političari od kova, mi smo krenuli od ničega i teško se probiti da možemo biti u medijima", tvrdi Ivan Andabak, nezavisni vijećnik Grada Solina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u najmlađem gradu u Hrvatskoj mnogi misle da se politika njih ne tiče. Sjednice Gradskog vijeća se ne prenose javno pa se mladi nezavisni političari služe Facebookom na kojem prezentiraju rad vijećnika i gradske vlasti.

Upozorili na više nelogičnih odluka

"Mi pokušavamo mladima otvoriti jedan svijet te politike, pokazati im drugo lice. Mislim da su platforme dobre za takav način promicanja politike i ukazivanja na nepravilnosti", tvrdi Andabak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje dvije godine upozorili su na više nelogičnih odluka, poput financiranja ceste koja ne vodi nikamo. "Znači cesta od 63 ili 73 metra koštala je milijun i dvjesto tisuća kuna, dvije godine tako stoji i vodi nigdje... u zid", kazao je Vedran Duvnjak, nezavisni vijećnik Grada Solina. 

Ali i na činjenicu da malo tko zna da  Solin ima plaža Duvnjak poručuje: "Sve je to dio Solina, a godinama se najavljuje da će se solinska plaža Mamorna urediti." Nezavisni vijećnici vjeruju da će gradu donijeti promjene, ali i promijeniti sliku javnosti o tipičnim političarima. Jer oni za sebe kažu - mi definitivno nismo takvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo