'Policija treba silu primjeniti na stvarne krivce!'

Zbog dramatične situacije na Braču u Pučišćima reagirali su iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske te Hrvatske udruge sindikata.

3.5.2012.
11:22
VOYO logo

Već nekoliko sati odvija se prava drama u Pučišćima na Braču gdje je policija počela privoditi ljude koji su blokirali ulaz u Upravnu zgradu tvrtke Jadrankamen. Zbog svega je pozlilo jednoj ženskoj osobi, a na cijelu situaciju reagirali su iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Hrvatske udruge sindikata.

Tako u priopćenju koje potpisuju Ozren Matijašević i Mladen Novosel zahtijevaju od Vlade da se se policijske mjere primjene isključivo za osiguranje normalnih uvjeta za rad stečajnog upravitelja toga poduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Žalosno je da nakon godina i godina gospodarskog kriminala sa enormnom štetom za radnike, tvornicu, lokalnu zajednicu i državu, a koji je represivni državni aparat tolerirao prekriženih ruku, članovi sindikata budu ti koji su policiju izazvali da se odluči reagirati. Iako Vas činjenica da ste tek u prvoj godini mandata opravdava od politike i djela prethodnih vlasti, shvatite da s ovako osjetljivim pitanjima ne smijete postupati kao da je s vama svijet započeo'', poručili su sindikalisti.

Ističu i da bi policija, ''umjesto na radnike, silu trebala primjeniti prema stvarnim krivcima za nastalo stanje''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo