POLICIJA SE NE IGRA, OPALILI DRASTIČNE KAZNE ZA NAJTEŽE PREKRŠAJE: / Zatvor i zabrana upravljanja vozilima

Image
Foto: Ilustracija: Robert Anic/PIXSELL

Na sisačkom području je zadnjih dana više vozača dobilo zatvorske kazne i zabrane upravljanja zbog prekršaja u prometu

23.9.2019.
15:35
Ilustracija: Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, ili bez prava upravljanja motornim vozilima, više je vozača na širem sisačkom području proteklih dana osuđeno na zatvorske kazne, a neke vozače slične kazne tek očekuju.

Tako je policija u nedjelju 22. rujna oko 1.30 sati u Kutini zaustavila vozilo kojim jer pod utjecajem alkohola od 1.73 promila upravljao 47-godišnjak iz Pakraca. Osim toga, vozio je prije stjecanja prava na upravljanja motornim vozilom "B" kategorije pa je kažnjen s 15 dana zatvora i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije u trajanju tri mjeseca nakon stjecanja tog prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio prekršaj

Dva dana ranije u pokupskom Letovaniću osobnim je vozilom upravljao 44-godišnjak s lekeničkog područja prije stjecanja prava na upravljanje. Budući da se radilo o ponavljaču tog prekršaja, na Općinskom sudu u Sisku kažnjen je s 30 dana zatvora uvjetno na godinu dana, te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja šest mjeseci.

Istog je dana na autocesti A3 Bregana - Zagreb - Lipovac zaustavljen kamion s prikolicom, bugarskih registracija, kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Bugarske pod utjecajem alkohola od 2,41 promila. Vozač je doveden nadležnom sudu koji ga je kaznio kaznom zatvora u trajanju od 15 dana i izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „C" i "E“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesteni u posebne policijske prostorije

Kaznu zbog alkoholizma očekuju 29-godišnjeg Novljanina, koji je u nedjelju 22. rujna u Novskoj upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola 1,59 promila, 40-godišnjeg Petrinjca, koji je istog dana u Sisku vozio s 2,06 promila te 50-godišnjeg Kostajničana, koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,06 promila. Oni su, naime, zbog opasnosti da će nastaviti prekršaj, smješteni u posebne prostorije policijskih postaja te će biti privedeni pred nadležne prekršajne suce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo