uhićene dvije osobe /

Policija otkrila nove detalje vezane uz kombi koji je prevozio nekoliko desetaka migranata

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

Policija je u jutarnjim satima na svojim internetskim stranicama izdala priopćenje vezano uz zaustavljanje kombija u kojem su krijumčareni migranti

18.12.2016.
10:35
Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

SLAVONSKI BROD - Od 42 migranta kojima je kasno navečer u subotu pružena liječnička pomoć u više hrvatskih bolnica, njih četvero bit će zadržano na daljnjem liječenju potvrđeno je Hini iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu; a policija je izvijestila da je uhitila dvojicu bugarskih državljana koji su krijumčarili ilegalne migrante.

Šezdesetak migranta iz različitih zemalja otkrivena su tijekom rutinske kontrole u kombiju stranih registarskih oznaka na autocesti kod Novske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pa kako netko može biti tako nehuman? U ovaj su kombi ugurali 50-ak migranata i umalo ih poslali u smrt!

Image

Pa kako netko može biti tako nehuman? U ovaj su kombi ugurali 50-ak migranata i umalo ih poslali u smrt!

U novogradišku bolnicu sinoć je dovezeno 17 osoba. "Četiri osobe su bile teže intoksicirane, te smo ih smjestili u jedinicu intezivnog liječenja, ostale smo smjestili po odjelima. Dobar dio njih je bio i pothlađen, te su svi dobili određenu terapiju", rekao je dr.med. Josip Kolodziej, predstojnik Gradske bolnice Nova Gradiška.

Tijekom noći intervenirala su ukupno 22 tima hitne medicinske pomoći. Uz novogradišku bolnicu koja je zbrinula i najveću skupinu, migrantima je pružana pomoć i u Sisku 11 osoba, Slavonskom Brodu tri osobe, Pakracu tri osobe i u Dubravi osam osoba. U novogradišku bolnicu primljeno je i dvoje maloljetnika za koje se procjenjuje da su stari između 12 i 13 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas će većina pacijenata biti otpuštena, a petero u novogradiškoj bolnici ostaje na promatranju", potvrdila je za Hinu Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. Potvrdio je to Hini i dr.med. Josip Kolodziej, predstojnik Gradske bolnice Nova Gradiška danas u 10,45 sati.

Kolodziej kaže kako je su svi pacijenti izvan životne opasnosti, te da će iz bolnice biti otpušteno i dvoje maloljetnika za koje se pretpostavlja da su u dobi 12 do 13 godina, dok će među petero zadržanih na liječenju ostati i jedan sedamnaestogodišnjak.

Od 11 primljenih u sisačku bolnicu, pet ih je bilo zadržano i jutros pušteno.

Pacijenti su bili vidno iscrpljeni, umorni i gladni, i liječnička im je pomoć pružena na odjelu abdominalne kirurgije. Kako je rekao ravnatelj sisačke bolnice dr. TomislavDujmenović, pacijeniti su utopljeni, primili su infuziju, a potom su i nahranjeni. Budući da je bila riječ o lakšim bolesnicima, relativno brzo su se oporavili, rekao je Hini Dujmenić. Dodao je da četvorica od njih nisu, kad su primljeni u bolnicu, znali ili nisu htjeli dati svoje osobne podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićena dvojica bugarskih državljana koji su krijumčarili izbjeglice

Sisačko-moslavačka policija jutros je priopćila da je u teretnom kombiju britanskih registarskih oznaka kojim je upravljao bugarski vozač "uočeno šezdesetak osoba". Dio je odvezen u bolnice, a ostali su smješteni u prihvatne centre za strance, navodi policija.

Uhićena su dvojica bugarskih državljana. "Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, uhićena su dva bugarska državljanina", navodi se priopćenju sisačko-moslavačke PU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kombi su, kako navode, zasutavili "provodeći aktivnosti sprječavanja krijumčarenja ljudi".

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo