TRAGEDIJA KOD ZAGREBA / Zašto se srušila Cessna u Lučkom? Objavljeni novi detalji avionske nesreće

Image
Foto: HGSS

Osim pilota, u zrakoplovu su bile još četiri osobe - smrtno stradali 30-godišnjak, dvojica muškaraca od 39 i 22 godine te 68-godišnjakinja, inače poznata hrvatska padobranka Veselka Klobučarić-Pirc

27.5.2024.
11:00
HGSS
VOYO logo

Zagrebačka policija objavila je detalje pada zrakoplova na području naselja Lučko, u kojem je poginuo 30-godišnji vozač Hitne iz Zaprešića, a četiri su osobe ozlijeđene.

Policija je dojavu o padu Cessne dobila u subotu u 15.51 sati, nakon čega su hitne službe izašle na teren i započele s traganjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poletio i srušio se nakon 20 minuta

"Do unesrećenih prvi je stigao policijski službenik policijske uprave zagrebačke čime je ujedno i potvrđena točnost dojave. Na samom mjestu događaja, u Stupničko-obreškoj šumi pružena je liječnička pomoć ozlijeđenima te je utvrđeno da je u padu zrakoplova jedna osoba smrtno stradala. Naime, zrakoplovom Cessna, mađarskih registarskih oznaka upravljao je 27-godišnjak te je iz zasad neutvrđenog razloga došlo do pada zrakoplova 20-ak minuta nakon polijetanja", izvijestila je policija.

Osim pilota, u zrakoplovu su bile još četiri osobe - smrtno stradali 30-godišnjak, dvojica muškaraca od 39 i 22 godine te 68-godišnjakinja, inače poznata hrvatska padobranka Veselka Klobučarić-Pirc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PAD CESSNE KOD ZAGREBA /

Suprug ozlijeđene padrobranke: 'Rekla je da se stisnula između dva lima u repu aviona'

Image
PAD CESSNE KOD ZAGREBA /

Suprug ozlijeđene padrobranke: 'Rekla je da se stisnula između dva lima u repu aviona'

"Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć u zdravstvenim ustanovama na području Zagreba. Očevidom rukovodi dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici u suradnji s istražiteljima zrakoplovnih nesreća. Očevid i kriminalističko istraživanje se nastavljaju u cilju utvrđivanja svih okolnosti", zaključili su iz policije.

Istraga u tijeku

Kako je prethodno otkrio suprug ozlijeđene padobranke, u zrakoplovu je bila ekipa koja se pripremala za državno natjecanje. Plan je bio skok s 1.500 metara, ali tu visinu uopće nisu dosegli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti. Dio je pušten kući, a ozlijeđena padobranka je zadržana zbog opasnosti od komplikacija.

Neslužbeno se kao uzrok nesreće spominje kvar motora na zrakoplovu starom 63 godine. Iz Mađarske je na Lučko stigao u petak nakon redovnog servisa. Isti je zrakoplov prije tri godine morao prinudno sletjeti i završio je na krovu u Poreču, ali nasreću nije bilo žrtava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Stručnjak za zrakoplovne nesreće o padu Cessne: 'Postojao je način da sleti i da možda ne ošteti avion'

Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo