Policija izvan pameti: Vidite li neznanca na papinoj trasi, vičite!

OK, jasno nam je da mnogi ne vole papu, da je ultraštićena osoba i da mora biti čuvan od nevolja i nevoljnika, ali zadnje upute građanima koje su pristigle iz policije zaista prelaze svaku mjeru.

2.6.2011.
14:53
VOYO logo

Nakon što je policija pohapsila drznike koji su umislili da mogu ispasti šaljivdžije ili face dok spominju atentat na papu Benedikta XVI., nakon što smo zavarili šahtove i spustili rolete na trasi kojom će se vozikati papamobil, policija nas je odlučila obradovati još jednom naredbom.

"Upozoravamo građane da obrate pozornost na nepoznate osobe koje se kreću u zonama stambenih objekata uz trasu kretanja ili objekte boravka Svetog Oca. U slučaju uočavanja takvih osoba, molimo odmah javiti najbližem policijskom službeniku ili nazvati 192", navodi policija bez trunke brige da takvo nebulozno upozorenje može dovesti do dva scenarija u kojima potencijalni atentator ima svaku šansu uspjeti u naumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvome će ljudi logično razlučiti da je besmisleno prijaviti desetke i stotine tisuća nepoznatih osoba uz trasu kretanja Benedikta XVI., pa će odmahnuti rukom. Prema drugom mogućem scenariju će dobronamjerni građani skloniji paranojama i zabrinutiji za dobrobit Josepha Ratzingera uočiti nepoznate osobe, zaključiti da su mnoge od njih na vidiku potencijalne ubojice i mašiti se mobitela.

Daljnji razvoj događaja je sljedeći: papa se čudi što mu nitko ne maše, gomila zavjernički visi na mobilnim aparatima, policijske linije su zakrčene pozivima, a policajci na terenu doživljavaju živčani slom jer imaju naredbu da izvrše desant na višestruko brojniju publiku – punu neznanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne nosite mu cvijeće

Osim toga, policija moli da se "odmah jave najbližem policijskom službeniku ili nazovu 192 ukoliko uoče sumnjive predmete ostavljene bez nadzora". Među policijskim upozorenjima da se uočiti i da će cvijeće, koje bi građani eventualno mogli baciti u smjeru pape, biti tretirano kao hladno oružje, imalo trnje ne imalo.

Vezani članci:

arti-201104110852006 arti-201105200680006 arti-201105280055006 arti-201105310606006 arti-201105300935006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo