REFORMA PRAVOSUĐA / Policajci postali taksisti za pijane vozače: Mladića iz Križevaca više od sat vremena vozili do Garešnice

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Zbog udaljenosti sudova, policija je primorana pijane vozače voziti i po nekoliko stotina kilometara

15.11.2018.
8:07
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak su mladića (27) iz Križevaca, koji je zbog pijanstva za volanom osuđen na 15 dana zatvora, u bjelovarsku kaznionicu vozili preko Garešnice.

Naime, reorganizacijom prekršajnih sudova križevački kraj potpao je pod nadležnost Prekršajnog suda u Bjelovaru, a u Križevcima je ostala stalna služba koja radi samo povremeno i suci već dulje vrijeme odlaze u Bjelovar. No, u ponedjeljak se baš dogodilo kako je dežuran bio sud u Garešnici, koja je od Križevaca udaljena 70-tak kilometara. Tako su policajci mladića iz Križevaca nakon triježnjenja vozili više od sat vremena do Garešnice, pa nakon što je osuđen prebačen je u zatvor u Bjelovar, te su se potom vratili u Križevce. Ukupno su prošli 140 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi takav slučaj. Početkom svibnja zatvorenika iz Kalnika kod Križevaca policajci su morali voziti čak 400 kilometara, javlja Podravsk.hr.

 Na Praznik rada dežuran je bio sud u Daruvaru, a policajci su izgubili cijeli dan, vozili se dva puta po 200 kilometara kako bi 57-godišnjaka koji je feštao i u sebe za praznik natočio 1,94 promila strpali na tri dana u zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo