istraga u tijeku /

Policajac uhvatio pijanog vozača, a šef mu prijeti otkazom: 'Izbriši tu kaznu i reci da si pogriješio'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

'Storniraj taj prekršajni nalog, napiši da si pogriješio, riješi to kako znaš jer bi vrlo lako mogao završiti policijsku karijeru'

9.5.2017.
9:59
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Policajac iz Imotskog, Ivan Vladić je, kako piše Slobodna Dalmacija, podnio prijavu protiv svoga nadređenog Ante Đuke, pomoćnika načelnika u imotskoj policiji zadužen za zaštitu granice.

Vladić u svojoj prijavi navodi kako je 30. travnja oko 4.30 sati u Ulici Brune Bušića u Imotskom zaustavio vozilo kojim je upravljao 38-godišnjak iz Prošlošca. Nakon što ga je podvrgnuo alkotestu i utvrdio da ovaj ima 0,65 promila alkohola u krvi, Vladić je započeo pisati prekršajni nalog protiv vozača koji podrazumijeva trenutačno isključenje iz prometa, oduzimanje vozačke dozvole na mjesec dana te novčanu kaznu od tisuću kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je na mjesto događaja stiglo policijsko vozilo u kojem su bili pomoćnik načelnika Đuka te još jedan policijski službenik. Đuka je Vladića pozvao do automobila i verbalno ga napao.

"Slušaj ti, Vladiću, postao si u zadnje vrijeme vrlo bahat i ništa ne slušaš. Koliko si dugo u policiji", upitao je Vladića na što mu je ovaj odgovorio da je šest godina u službi. Na to mu je nadređeni Đuka rekao da poništi prekršajni nalog koji je počeo ispisivati pijanom vozaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Storniraj taj prekršajni nalog, napiši da si pogriješio, riješi to kako znaš jer bi vrlo lako mogao završiti policijsku karijeru", zaprijetio mu je Đuka, a prema navodu koji je Vladić napisao u prijavi protiv njega.

No, Vladić je, unatoč prijetnjama nadređenog ipak napisao prekršajnu prijavu protiv Prološčanina te ga isključio iz prometa. Potom je Đukine prijetnje prijavio načelniku Policijske postaje Imotski Zvonku Bubalu, a njegova prijava proslijeđena je Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Prema jednoj verziji događaja, vozač kojeg je Vladić zaustavio Đukin je susjed i te su večeri zajedno bili na nekom piru. Navodno je Đuka u nekoliko navrata zvao Vladića na privatni mobitel, no kada njegovi pozivi nisu pokolebali policajca, ovaj mu je zaprijetio otkazom. Slobodna Dalmacija piše kako se o ovom slučaju službeno ništa ne zna jer javnost o njemu nije obaviještena na redovitom biltenu PU splitsko-dalmatinske. No, o događaju bruji cijela PU splitsko-dalmatinska jer Đuka slovi za omiljenog policajca i istaknuti je član regionalnog kluba IPA-e (International Police Association).

Iz Odjela za odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske rečeno je da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, dva tjedna prije ovog događaja, Antu Đuku je glavni ravnatelj policije Marko Srdarević imenovao za v.d. voditelja Tranzitnog prihvatnog centra za strance Trilj, iako natječaj još nije službeno objavljen i centar je još u fazi tzv. hladnog pogona. To je ujedno i razlog zašto Đuka i dalje radi u Imotskom, a ne u Trilju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo