OGLAS

TOMISLAV POKROVAC: / Pokrovac održao dramatičan govor i poručio: 'Ministrice, hitno dođite. Imate vremena do 17 sati. Inače...'

'Vi svi koji sjedite i mislite da će Pokrovac riješiti vaše probleme - neće. Ne možemo sami. Ustanite, izađite, dođite, ispred svoje kuće parkirajte traktor. Podržite ovo, ovo je opstanak nas, naše djece, unučadi i praunučadi', rekao je Pokrovac

29.11.2023.
13:45
VOYO logo

Ministrica Marija Vučković danas je nakon sastanka u Vladi rekla da će Ministarstvo pozvati sve zainteresirane na sastanak u Zagreb. Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela rekao da je oni na to ne pristaju i dali su joj rok do 17 sati da se odazove i dođe u Slavoniju.

"Osobno, službeno ništa nisam dobio. U Stožeru i međusobno smo imali takav dogovor da u Zagreb ne želimo ići zato što su problemi ovdje, ne u Zagrebu. Problemi su Slavonija, Baranja, Posavina. Ako ministrica ne želi doći ovdje, to znači da ne želi riješiti naše probleme. Mogu samo reći da će prosvjedi ići dalje. To je ukratko što mogu reći. Ovim putem bih prozvao gospodina Brlošića i rekao mu da se ne hvata vrućih stvari za koje nije. Hrvatska poljoprivredna komora niti je hrvatska niti poljoprivredna. Nije učinila ništa za selo po pitanju ratarstva, svinjogojstva, mljekarstva…", rekao je Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela i poručio je da ne želi da se njima manipulira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivam sve branitelje, ljude, ratare, stočare, sindikat prijevoznika, policije, da se svi priključe sindikatu poljoprivrednika i da ovu agoniju završimo da bude uspješna. Neće im biti problem smrzavati se da dođu do konačnog cilja. Ovo nije normalno, gospodin Pavić ima jako dobru kuhinju u kojoj ima jako puno špijuna koje šalje po punktovima ovdje", dodao je.

Image
'žao mi je ljudi' /

Vučković: 'Ministarstvo će danas pozvati na sastanak sve koji su zainteresirani'

Image
'žao mi je ljudi' /

Vučković: 'Ministarstvo će danas pozvati na sastanak sve koji su zainteresirani'

Na pitanje novinara dokad će trajati prosvjedi s obzirom na to da ona poziva na sastanak u Zagreb, a oni ondje ne žele ići?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministrica ako se tako misli ponašati i ako ona odbija sastanak ovdje, što bi mi trebali drugo reći. Mogu samo reći s obzirom na to da se boji, osobno mogu jamčiti njezinu sigurnost, da dođe u Slavoniju. Hoće li u Brodsko-posavsku, Vukovarsko-srijemsku, Osječko-baranjsku… Želimo da bude pet-šest ljudi koji su ovdje i žele riješiti problem. Ne treba nam kokošinjac komora itd… Znamo kakvi su problemi, što se i kako može napraviti. Tri stvari treba usuglasiti, dozvolite klanje, prometovanje zdravih svinja i ukinimo kategorizaciju koju nema nitko osim Hrvata"

Na pitanje koji su idući koraci, Pokrovac je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi svi koji sjedite i mislite da će Pokrovac riješiti vaše probleme - neće. Ne možemo sami. Ustanite, izađite, dođite, ispred svoje kuće parkirajte traktor. Podržite ovo, ovo je opstanak nas, naše djece, unučadi i praunučadi. Ovdje se radi o opstanku, nacionalnoj sigurnosti. Ako to ne shvaća nitko iz Vlade ili Ministarstva poljoprivrede nemamo o čemu više pričati. Gospodine Brlošiću, začepite svoja prljava usta. Ne mijenjamo zahtjeve kao što Vi mijenjate političke strane. Sram neka Vas bude"

Jeste li ministrici slali formalni upit?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da jesmo. Nećemo ići u Zagreb na gotov čin. Ministrice, dođite pothitno, prihvatite to. Imate vremena do 17. Ako ne dođemo, mi nećemo više za ništa odgovarati. Ići ćemo dalje u širenje prosvjeda. To je naše legitimno pravo"

Što ako se ministrica ne odazove'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam svoje, idemo dalje u prosvjede. Širimo ih. Ako netko bude htio nešto drugačije, neka radi drugačije. Ovo je došlo do kraja, treba završiti na dostojanstven način. Rekli smo dosta, ne želimo više trpjeti… Ministrica koja ne zna što je svinjokolja je ministrica"

Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Brak na prvu
Hell's kitchen
Dosje Jarak
default_cta
Poseta
Obiteljske tajne
Opake djeveruše
San snova
Priča o čarobnjaku
default_cta
Zbrka u uredu
Ljubavna zamka
Trener ubojica
VOYO logo