ADVENTSKA RASKOŠ - REKORDNA ZARADA / Pogledajte raskoš Adventa iz zraka: RTL Danas doznaje tko će Zagrepčane i goste zabavljati u novogodišnjoj noći

Preletjeli smo Zagreb i izgleda impresivno. Prošla dva vikenda bila su popunjena, a ovaj predstojeći također je rasprodan

21.12.2017.
19:01
VOYO logo

Dobar posao na Adventu. No samo ako je jednako dobro i posjećen. A onaj zagrebački to svakako jest! S trećom titulom najboljeg u Europi pozivnica je za sve željne božićnog gradskog ugođaja - a svi koji su u 40 dana odlučili nešto i zaraditi mogu biti zadovoljni - jer turista u glavnom gradu nikada više.

Ovako izgleda najbolji Advent u Europi iz zraka. preletjeli smo Zagreb i izgleda impresivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošla dva vikenda bila su popunjena, a ovaj predstojeći božićni također je rasprodan.

"Iz Kanade smo i mi tamo Adventa nemamo, ovo ovdje je predivno. Nisam mogla zamisliti bolji Božić", kazala nam je Mary iz Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom adventa smo popunjeni, posebno ljudima iz naših krajeva. Većinom iz Hrvatske. Ove godine nam je popuinjenost veća od prošle godine 15 do 20 posto", dodaje Nikolina Kuhar, voditeljica hostela.

Snijega nema, ali ima leda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turisti i Zagrepčani toliko vole klizati da nema dovoljno termina.

"Ono što mi primjećujemo na klizalištu da su nam jutarnji termini čak 70 posto su turisti to je jedan novi monment i to je prekrasno. Potražnja? Uvodimo nove termine petkom i subotom, sutra ide probno", kaže Slavica Olujić Klapčić, organizatorica Ledenog parka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojke zato rastu dvoznamenkasto. Broj noćenja u odnosu na prošlu godinu veći je za 17 posto, dok je broj dolazaka veći za 23 posto. 

Najviše noćenja ostvarili su domaći turisti. Gotovo svaki grad u Hrvatskoj poveo se za zagrebom i napravio svoj advent, ali svi ipak vole vidjeti onaj glavni.Gužve vikendima znaju biti tolike da u kućicama ponestaje kobasica i vina. zato prodavači moraju brzo reagirati da kupci ne primjete da nečega nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer na sve se gleda, treba čak obraniti i prošlogodišnju titulu za najbolju adventsku kobasicu.

"Kobasica koja je prošle godine pobijedila ljudi sad dolaze i čekaju po pola sata u redu da bi ju pojeli", kaže Domagoj Jelavić, suvlasnik kućice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčane i goste će u novogodišnjoj noći zabavljati Gazde, Doris Dragović, Tonči Huljić i Madre Badessa, dok će Vatra svirati iza ponoći.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo