POGLEDAJTE KAKVU JE ŠTETU PROUZROČILA TUČA VELIČINE TENISKE LOPTICE: /

Uz granicu su se stvorile dvije intenzivne superćelije

Image
Foto: Mitko Blatnik/Facebook/PIXSELL/Zagorje.com

Meteorolozi javljaju da će se nevrijeme do kasnih noćnih sati proširiti na cijelu zemlju

8.6.2018.
22:08
Mitko Blatnik/Facebook/PIXSELL/Zagorje.com
VOYO logo

Danas oko 16 sati snažno nevrijeme praćeno tučom sručilo se na područje Rijeke, Gorski kotar, jug Slovenije i područje Karlovca.

Kako javlja meteoservis Severe Weather Europe, dvije jake ćelije stvorile su se uz granicu Slovenije i Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je javio Novi list, cestom na Mlaki teku potoci vode, te se automobili otežano probijaju kroz grad. Na više mjesta ima poplava – primjerice, doznaje Novi list, u Tower centru je voda probila kroz liftove i opet donijela nevolje zakupnicima poslovnih prostora. Poplavio je i pothodnik na Bulevardu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim riječkog područja, nevrijeme praćeno tučom poharalo je Gorski kotar, južni dio Slovenije i karlovačko područje. Prema fotografijama slovenskih portala, pojedina zrna tuče bila su do veličine teniske loptice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuča veličine golf loptica u jednom je trenu počela padati na području Zaboka. Nevrijeme je započelo nešto prije 19 sati uz jaku kišu i slabiju tuču, piše Zagorje.com. U jednom su trenu počele padati ledene gromade veličine golf loptice. Kako je rekla jedna gospođa iz Grabrovca, tuča je padala gotovo pola sata, a gromade leda bile su ogromne. Druga čitateljica je pak javila kako nikada nije doživjela takvu tuču te da na automobilu, makar ga je pokrila s nekoliko deka, vidi brojna udubljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Kaportal piše da su tuča i jak vjetar Karlovac zaobišli, ali njegova okolica nije bila te sreće. Na području Rečice, odnosno, u Luki Pokupskoj, veličinu leda čitateljica je usporedila s jabukom, na području Vukmaničkog Cerovca, Brezove Glave, Tušilovića pa sve do Krnjaka padala je tuča veličine oraha. Razmjeri štete tek će se utvrđivati, no već sad je jasno da bez posljedica neće proći nasadi povrća i voćaka.

Kako piše portal Neverin, lokalno je već došlo do pojave velike tuče, pa u susjednoj Sloveniji kod Črnomelja pada tuča do veličine teniske loptice, a uništen je velik broj automobila. Oblak koji je donio tuču razvio se još u Gorskom kotaru gdje je već dostigao maksimalnu snagu, piše slovenski Neurje.si.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša praćena grmljavinom stigla je na zagrebačko područje nešto prije 22 sata. Meteorolozi javljaju da će se nevrijeme do kasnih noćnih sati proširiti na cijelu zemlju. Riječ je o atipičnoj oluji koja se javlja samo nekoliko puta godišnje, kažu stručnjaci.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

VELIKO NEVRIJEME POGODILO RIJEKU: Snažna kiša ulice pretvorila u riječne bujice

Image

VELIKO NEVRIJEME POGODILO RIJEKU: Snažna kiša ulice pretvorila u riječne bujice

Meteaoalarm je od istoka do juga zemlje upalio žuta i narančasta upozorenja. Za cijelu zemlju je na snazi žuto upozorenje meteoalarma, osim Istre te predjela oko Siska i Karlovca za koje je na snazi još jače, narančasto upozorenje.

"Očekuju se lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom praćeni kratkotrajno pojačanim vjetrom, osobito u prvom dijelu dana. Moguće su pijavice. Najjači udar vjetra bit će jači od 55 km/h, a vjerojatnost grmljavine je oko 70 posto. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", stoji u upozorenju Meteoalarma.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo