razlika centra i rubnih dijelova /

Pogledajte gdje su u Zagrebu birali Josipovića, a gdje Kolindu

Image
Foto: iszd.hr

Uočava se razlika između centra grada i rubnih dijelova – Josipović je vodeći kandidat u centru Zagreba. Centar ujedno ima i velik broj stanovnika, tako da iako je Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila na većoj površini grada, Ivo Josipović je dobio ukupno više glasova.

2.1.2015.
10:42
iszd.hr
VOYO logo

U sklopu projekta HRstat, Institut sinergije, znanosti i društva kreirao je interaktivnu mapu grada Zagreba s rezultatima 1.kruga predsjedničkih izbora, koja prikazuje rezultate po Mjesnim odborima.

Izdvojene grafike prikazuju raspodjele udjela glasova za pojedine kandidate po Mjesnim odborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uočava se razlika između centra grada i rubnih dijelova – Josipović je vodeći kandidat u centru Zagreba. Centar ujedno ima i velik broj stanovnika, tako da iako je Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila na većoj površini grada, a Ivo Josipović je dobio ukupno više glasova.

Posebno je zanimljivo pratiti što će se desiti u regiji Istre i primorja, gdje je Sinčić privukao velik broj glasova, međutim ti glasovi ne koreliraju s glasovima za ORAH. Međutim, zanimljvo je da koreliraju sa zaposlenošću, a negativno koreliraju s udjelom umirovljenika. Drugim riječima, želja za odmakom od vodećih političkih opcija snažnija je u mlađim i ekonomski 'zdravijim' općinama i gradovima Istre i primorja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo