'drekavac' već osvaja nagrade / Pogledajte ekskluzivne kadrove prvog hrvatskog horor mjuzikla

Hrvatski filmski mjuzikli mogu se, nažalost, nabrojiti na prste jedne ruke, a slično je i s hororcima. Upravo zato junak je naše priče odlučio spojiti ta dva žanra i snimiti prvi hrvatski horor mjuzikl. Riječ je o filmu Drekavac, koji već osvaja nagrade. Donosimo vam sve detalje, kao i ekskluzivne kadrove.

4.5.2014.
18:06
VOYO logo

Osim kultnog 'Tko pjeva zlo ne misli', malo kad smo imali priliku čuti pravi mjuzikl. Horor mjuzikl nikad, a 'Drekavac' je upravo to.

"Ja sam veliki fan klasične kazališne opere, a cilj mi je bio da pokušavam spojiti ta dva svijeta - operni kazališni svijet i televizijski svijet. Na prvu zvuči nespojivo", kaže redatelj filma Ivan Mokrović.

Film je nastao kao diplomski rad mladog redatelja koji je za glavnu ulogu angažirao HNK-ova pjevača s velikim iskustvom u operi, ali u mjuziklu nikakvom.

"Ne znam jel se kod nas radila ta vrsta filma, ali u svakom slučaju to je za mene bio izazov. Jedan dan smo snimali čak 12 sati jer u 4 ujutro je pala zadnja klapa. To je bilo za mene potpuno nešto novo", kaže pjevač Tvrtko Stipić.

U filmu glumi i slavni 'Smradoljub' iz kultnih Letećih medvjedića, glumac Žarko Savić.

"Nisam pjevač pa normalno da sam u svim ostalim filmovima i serijama govorio, a ovdje sam od početka morao pjevati svoje epizode, tako da je to za mene bila jedna neočekivana avantura", kaže Savić.

"Moram priznati da smo s uživanjem to snimali jer smo se zabavljali. To je vrlo duhovit i zgodan dijalog i pričice su ekološkog tipa. Naravno, ja sam onaj Smradoljub koji zagađuje, a to je i danas aktualna tema", kaže Savić.

Da bi zvuk bio dobar, glumci su morali pjevati u studiju pa je na setu trebalo potpuno precizno na već otpjevanu dionicu otvarati usta. Ako vas zanima što je to moglo probuditi strašno mitsko biće, kriv je lovac jer nije htio spasiti ranjenu djevojku.

"To njegovo nedjelo probudi Drekavca koji je antičko biće iz balkanske mitologije koje naplaćuju zlodjela. Tu se počinju dešavati svakakve loše stvari. Aleksandrova kćer nestaje preko noći i sve upućuje na Drekavca. Što se događa dalje, najbolje da se pogleda film", kaže redatelj Mokrović.

Moći će se pogledati na festivalima, nakon što je na Danima hrvatskog filma osvojio Zlatnu uljanicu. Ono što moramo priznati je da je zanimljivo gledati i slušati stopostotni mjuzikl u sto posto hrvatskom izdanju, a ekskuzivne kadrove možete pogledati u video prilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo